ÖSK förnedrade av Hammarby trots sen upphämtning

Söndagen den 5 maj tog Örebro SK emot Hammarby på Behrn Arena. Gästerna vann med 2-3 efter att ÖSK nästan hämtat upp ett 0-3 underläge.

· Publicerad: 5 maj 2019 · 21.49.

Kräftgången fortsätter för ÖSK, söndagen den 5 maj kom den fjärde förlusten för säsongen när gästande Hammarby vann med 2-3. Detta trots att ÖSK vara nära att hämta upp ett 0-3 underläge.

Örebro har nu tagit fem poäng på säsongens sju inledande omgångar. Laget ligger i skrivande stunder på kvalplats men detta beror på att seriens två jumbolag Eskilstuna och Falkenberg också förlorade i denna omgång.

Annons ▾

Hammarby förnedrade ÖSK i 80 minuter

Det kanske låter hårt att säga ÖSK blev förnedrade under denna match men Hammarby var numret större. De hade spelövertag och pressade hela tiden ner ÖSK i straffområdet. Muamer Tankovic briljerade med sitt driv i spelet, Vidar Örn Kjartansson och Nikola Djurdjic hotade ständigt framför mål.

ÖSK spelade inte bra idag, de fick knappt något utrett och det känns som de inte vet hur man ska spela mot Hammarby. Detta resulterade i att man kunde stå emot i ca 40 minuter. I den 43:e minuten kunde David Fällman ge gästerna ledningen. Han fick in en boll som retsamt gick mellan benen på Oscar Jansson.

I andra halvlek fortsatte gästerna att pressa och Nikola Djurdjic kunde i den 54:e minuten skicka in 0-2. Sen kom matchens konstigaste situation som avgjorde allt. Imad Khalili kunde skicka in 0-3 efter en grov tavla i ÖSK-straffområde. Det är oförklarligt vad ÖSK höll på med och förnedringen var total.

Men med ca 10 minuter kvar av matchen fick ÖSK kontakt när Viktor Prodell satte reduceringen. Helt plötsligt vakande Nordin Gerzic och passade fram till två mål. Det andra kom på stopptid när Carlos Strandberg nickade in sitt tredje mål för säsongen.

ÖSK måste hitta spelet om de ska vinna

Det tog ÖSK ca 80 minuter att komma på hur man skulle skaka om Hammarby. Inlägg på sina stora starka forwards, Strandberg var nästa helt osynlig i matchen men gör ett mål. Gerzic hade det svårt idag men noteras ändå för två passningspoäng.

I nästa omgång åker ÖSK till Norrland för att möta Sundsvall, ett lag som bara tagit en seger mer denna säsong. En viktigt match för Örebro som redan mött de tre giganterna för Stockholm. Nu gäller det för ÖSK att hitta spelet mycket tidigare än i 80:e matchminuten.

Matchen mot Sundsvall spelas på lördag den 11 maj. Nästa hemmamatch är torsdagen den 16 maj, då kommer IFK Norrköping på besök. Ett lag som börjat säsongen sämre än förväntat, kan ÖSK skrälla?

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs