Örebro Futsal Club

Stefan Sundström kommer till Örebro i november

Musikpoeten Stefan Sundström släpper i höst en nytt album och beger sig samtidigt ut på en turné. I november kommer han till Örebro.

· Publicerad: 8 maj 2019 · 12.17.
Stefan Sundström på Visfestivalen Kompledigt i Köping 2014. Foto: Martin Avedal

Musikpoeten, trubaduren och rockartisten Stefan Sundström kommer till Örebro i november. Detta i samband med att han släpper sitt nya album Domedagspredikan.

Sundström kommer att spela Hjalmar Bergmanteatern och biljetterna släpps på torsdag den 9 maj klockan 10.00. Turnén är en omfattade Norge – och Sverigeturné som drar igång i norska Drammen den 2 oktober.

Annons ▾

Detta är Stefan Sundström

Stefan Sundström har gjort nästa allt, skådespelat, spelat med flera kända punk – och rockband men framför allt skrivit musikpoesi. Född 1960 i Vantörs församling i de södra delarna av Stockholm drog musikkarriären redan igång 1974 för Sundström.

Precis som Cornelis Vreeswijk och Carl Michael Bellman har Sundström ett persongalleri av udda typer och sköna damer som ofta figurerar i hans låttexter. Jan Banan, Sabina och Marguerite är några av dem.

Sundströms texter brukar vanligtvis innehålla vardagsrealistiska kommentarer som behandlar det svenska kultur- och samhällsklimatet. Men även det trassliga livet för ungdomar i yngre medelålder.

Domedagspredikan släpps under hösten 2019

Stefan Sundström är aktuell med ett nytt soloalbum som heter Domedagspredikan. Precis som tidigare kommer albumet innehålla vardagsrealistiska och underfundiga texter där Sundström kommenterar både samhället och den lilla människan.

— Jag fick ett brev av Gud häromdan. Han är trött. Som fan. Dricker för mycket och har gått upp i vikt. Nu säjer han att han skiter i det här. Nu har jag gjort så gott jag kan. Ni som sitter där och gnäller och klagar över hur världen ser ut, gör det bättre ni då. Jag drar nu. Lycka till jävla idioter.

Det översta stycket är en kommentar från Sundström själv och behandlar det som vi kan få uppleva med hans nya alster. En poetisk blick på vår tragiska och destruktiva värld.

Stefan Sundström kommer till Örebro onsdagen den 6 november för att uppträda på Hjalmar Bergmanteatern. Biljetterna släpps den 9 maj och går att köpa på unitedstage.se.

FIKK - För att alla behövs