Forwarden Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Örebro

Forwarden Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Örebro Hockey, han har representerat Timrå under förra säsongen som åkte ur SHL.

· Publicerad: 13 maj 2019 · 22.11.
Ludvig Rensfeldt i närkamp med den förre Örebrokaptenen Viktor Ekbom i matchen mellan Örebro och Rögle 2018. Arkivbild: Martin Avedal

Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Örebro Hockey, den 27-årige Gävlesonen har representerat Timrå som åkte ur SHL under förra säsongen. Stämmer rykte blir Örebro hans fjärde SHL-klubb.

Det är hockeysidan Hockeynews som under måndagskvällen släppte nyheten om att Rensfeldt skulle vara klar för närkeklubben. Rensfeldt sköt 9 mål och gjorde 25 poäng på 49 matcher i Timrå som slutade sist och åkte ur SHL.

Annons ▾

Varken Rensfeldt, dennes agent eller Örebro Hockey själva har uppgett att övergången är klar. Enligt uppgifter ska det handla om ett tvåårskontrakt.

Detta är Ludvig Rensfeldt

Ludvig Rensfeldt föddes i Gävle och är fostrad i staden klassiska hockeylag Gävle, en av Sveriges främsta plantskolor inom ishockey. Han blev draftad av storklubben Chicago Blackhawks som förste svensk i NHL-draften 2010. Säsongen därpå kom även debuten SHL, det blev en assist på 16 matcher i Brynäs.

Säsongen därpå 2011/12 flyttade han till Nordamerika och spelade en säsong i OHL-klubben Sarnia Sting. Men sejouren blev kort i staterna och hösten 2012 var han tillbaka i Sverige. Då blev det två säsonger i den dåvarande allsvenska klubben Malmö.

Säsongen 2014/15 flyttade Ludvig Rensfeldt till Rögle som även då spelade i Hockeyallsvenskan. Där va han med om att ta upp klubben till SHL säsongen 2015/16. Han lämnade Rögle för spel i Timrå inför säsongen för 2018/19.

Rensfeldts främsta merit är JVM-Guldet från 2011/12. Det klassiska guldet som Sverige vann efter att NHL-stjärnan Mika Zibanejad avgjort finalen på övertid mot Ryssland.

Talangen som aldrig blommade ut

Ludvig Rensfeldt kan bäst beskrivas som en solid SHL-forward som är god för ca 20-25 poäng per säsong. Men samtidigt är han talangen som aldrig blommade ut. Draftad av NHL-klubben Chicago Blackhawks lyckade han aldrig etablera sig i Nordamerika.

Efter återkomsten till Sverige och ett par säsonger i hockeyallsvenskan har ändå Rensfeldt utvecklats till en bra SHL-forward. Målproduktionen har dock sjunkit och hans sköt bara 9 mål, dock i förra säsongens sämsta klubb.

Stämmer ryktet att Rensfeldt är klar för Örebro har ändå klubben lyckats knyta till sig en spelare som har potential att levererar poäng på SHL-nivå. Med stor sannolikhet kommer förmodligen inte Rensfeldt lämna Sverige för spel utomlands och Örebro kan ha skaffats sig en pjäs som kan växa i klubben.

FIKK - För att alla behövs