Örebro Futsal Club

Forwarden Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Örebro

Forwarden Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Örebro Hockey, han har representerat Timrå under förra säsongen som åkte ur SHL.

· Publicerad: 13 maj 2019 · 22.11.
Ludvig Rensfeldt i närkamp med den förre Örebrokaptenen Viktor Ekbom i matchen mellan Örebro och Rögle 2018. Arkivbild: Martin Avedal

Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Örebro Hockey, den 27-årige Gävlesonen har representerat Timrå som åkte ur SHL under förra säsongen. Stämmer rykte blir Örebro hans fjärde SHL-klubb.

Det är hockeysidan Hockeynews som under måndagskvällen släppte nyheten om att Rensfeldt skulle vara klar för närkeklubben. Rensfeldt sköt 9 mål och gjorde 25 poäng på 49 matcher i Timrå som slutade sist och åkte ur SHL.

Annons ▾

Varken Rensfeldt, dennes agent eller Örebro Hockey själva har uppgett att övergången är klar. Enligt uppgifter ska det handla om ett tvåårskontrakt.

Detta är Ludvig Rensfeldt

Ludvig Rensfeldt föddes i Gävle och är fostrad i staden klassiska hockeylag Gävle, en av Sveriges främsta plantskolor inom ishockey. Han blev draftad av storklubben Chicago Blackhawks som förste svensk i NHL-draften 2010. Säsongen därpå kom även debuten SHL, det blev en assist på 16 matcher i Brynäs.

Säsongen därpå 2011/12 flyttade han till Nordamerika och spelade en säsong i OHL-klubben Sarnia Sting. Men sejouren blev kort i staterna och hösten 2012 var han tillbaka i Sverige. Då blev det två säsonger i den dåvarande allsvenska klubben Malmö.

Säsongen 2014/15 flyttade Ludvig Rensfeldt till Rögle som även då spelade i Hockeyallsvenskan. Där va han med om att ta upp klubben till SHL säsongen 2015/16. Han lämnade Rögle för spel i Timrå inför säsongen för 2018/19.

Rensfeldts främsta merit är JVM-Guldet från 2011/12. Det klassiska guldet som Sverige vann efter att NHL-stjärnan Mika Zibanejad avgjort finalen på övertid mot Ryssland.

Talangen som aldrig blommade ut

Ludvig Rensfeldt kan bäst beskrivas som en solid SHL-forward som är god för ca 20-25 poäng per säsong. Men samtidigt är han talangen som aldrig blommade ut. Draftad av NHL-klubben Chicago Blackhawks lyckade han aldrig etablera sig i Nordamerika.

Efter återkomsten till Sverige och ett par säsonger i hockeyallsvenskan har ändå Rensfeldt utvecklats till en bra SHL-forward. Målproduktionen har dock sjunkit och hans sköt bara 9 mål, dock i förra säsongens sämsta klubb.

Stämmer ryktet att Rensfeldt är klar för Örebro har ändå klubben lyckats knyta till sig en spelare som har potential att levererar poäng på SHL-nivå. Med stor sannolikhet kommer förmodligen inte Rensfeldt lämna Sverige för spel utomlands och Örebro kan ha skaffats sig en pjäs som kan växa i klubben.

FIKK - För att alla behövs