Örebro Futsal Club

Ny tung förlust för ÖSK – föll mot IFK Norrköping

Torsdagen den 16 maj tog Örebro SK emot IFK Norrköping på Behrn Arena. Matchen slutade 1-2 till gästerna och ÖSK förlorade igen.

· Publicerad: 16 maj 2019 · 23.54.

Örebro SK och IFK Norrköping, två lag i behov av segrar, två lag i botten av tabellen. Ett lag har inför säsongen satsat för att vinna serien men inte alls kommit upp i standard. Det andra är ÖSK som haft svårt att i huvud taget få igång sitt spel.

Ändå kommer Örebro från en viktigt bortaseger mot Sundsvall. En match där man vann med 1-2 efter mål av Jake Larsson. Norrköping förlorade i förra omgången med 1-2 hemma mot IFK Göteborg.

Annons ▾

IFK Norrköping tog ledningen tidigt och spelade ut ÖSK

Örebro fick den sämsta tänkbara starten på matchen när man redan i den 3:e matchminuten fick ett baklängesmål. Alexander Fransson höll sig framme och kunde ge gästerna ledningen.

Efter målet tog IFK Norrköping kommandot i matchen och spelade ut ÖSK. Hemmalaget skapade bara en kvalificerad målchans under första halvlek. Därefter var det i stort sätt bara spel mot ett mål när gästerna pressade högt upp på Örebro planhalva.

I andra halvlek gick ÖSK ut som ett helt nytt lag och satte en enorm press mot gästernas mål som gav utdelning. Carlos Strandberg kunde i den 48:e minuten skicka in 1-1 och kvitterade matchen för ÖSK.

Jordan Larsson av gjorde för IFK Norrköping

Trots att målet gav hemmalaget energi kunde gästerna återigen koppla greppet om spelet och i den 59:e matchminuten skickade Jordan Larsson in 1-2 målet för Norrköping.

ÖSK gick för en kvittering och hade bra tryck mot målet men lyckades aldrig förvalta sina målchanser. Matchen slutade 1-2 till IFK Norrköping som tog viktiga poäng i bottenstriden. För den här matchen var på förhand en bottenstrid då bägge lagen låg precis över kvalsträcket.

Eftersom gästerna vann ligger de nu på en niondeplats i tabellen med 11 poäng. Örebro ligger kvar på trettondeplats med enbart 8 poäng. I nästa omgång väntar Östersund på bortaplan, en match som på förhand är svår för ÖSK. Speciellt när Örebro i dagsläget har så svårt att få spelade att stämma.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs