Örebro Futsal Club

Sean Banan kommer till Örebro i sommar

Sean Banan firar 10 år som artist och kommer åka ut på en omfattande sommarturné. Den 21 juli kommer han till Örebro och Wadköping.

· Publicerad: 18 maj 2019 · 12.12.
Arkivbild: Pressbilden

Komikern, skådespelaren och sångaren Sean Banan firar 10 år som artist. Detta kommer han fira med en omfattande Sverigeturné. Söndagen den 21 juli kommer han till Örebro för att uppträda i Wadköping.

— Det ska bli fantastiskt roligt att möta publiken igen! Jag älskar mina fans och att fira tio år som artist är helt underbart. Bananen lever vidare, säger han i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Detta är Sean Banan

Mannen bakom artisten Sean Banan heter Sina Samadi och föddes i Iran 1985. Han flyttade till Göteborg som tvååring och inledde sin karriär inom nöjesbranschen i dansprogram Floor Filler 2006. Han har tidigare arbetat som danslärare och koreograf.

Men det var 2010 som musikkarriären drog igång på allvar när han släppte singel Skaka rumpa. Två år senare medverkade han i Melodifestival med låten Sean den förste Banan. Han gick vidare till andra chansen men i till final.

Året där på gick det betydligt bättre för Sina Samadi som slutade på en sjätteplats i finalen med låten Copacabanana. 2012 släppts även filmen Sean Banan inuti Seanfrika, den fick mestadels negativ respons från filmkritikerna i Sverige.

Galen komik med glimten i ögat

För den som har sett artisten uppträda vet att det förekommer många galna skämt utöver musiken. Sina Samadi brukar ofta driva om sitt ursprung och de fördomar som finns mot araber samt Mellanöstern.

Samtidigt innehåller konserterna många roliga inslag som riktar sig till den yngre målgruppen. När Sean Banan spelade på Putte i Parken Örebro 2016 var trycket framför scenen stort och publiken bjöds på en show utöver det vanliga.

För att nu fira 10 år som artist kommer den idag 34-årige göteborgare att åka ut på en omfattande Sverigeturné. Turnéstart äger rum i Östersund den 18 maj. Söndagen den 21 juli kommer han till Örebro och Wadköping.

Biljetter kan man att köpa på lifeline.se.

FIKK - För att alla behövs