Örebro Futsal Club

KIF Örebro slog Kungsbacka – fick slita för segern

Söndagen den 19 maj tog KIF Örebro emot Kungsbacka på Behrn Arena. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget som kunde avgöra i andra halvlek.

· Publicerad: 19 maj 2019 · 20.59.

Söndagen den 19 maj tog KIF Örebro emot jumbon Kungsbacka hemma på Behrn Arena. Dessa två lag var de som tillsammans gick upp från Elitettan förra året. Detta var det första mötet mellan de två.

Kungsbacka vann Elitettan 2018 medan KIF slutade på en andra plats. Inför matchen såg tabelläget helt annorlunda ut då gästerna låg sist med enbart en inspelad poäng. KIF däremot hade vunnit tre matcher och hade 10 poäng, och på pappret skulle man även ta tre nya idag.

Annons ▾

KIF hade problem med Kungsbacka

Att gästerna ligger sist i Damallsvenskan kan man förstå, under i stort sätt hela matchen var man tillbaka tryckta i sin planhalva. Men samtidigt var det ett effekt försvar, KIF hade svårt att avsluta på mål.

Hemmalaget hade stort bollinnehav och pressade hela tiden för skapa målchanser. KIF la in många bollar som Kungsbackas målvakt Moa Öhman enkelt kunde plocka ner. Jenna Hellstrom, Eveliina Summanen och Addison Steiner slet mycket i anfallet men hade svårt att ta vara på chanserna.

Det var först i slutet av andra halvlek som KIF tillslut fick utdelning. I den 81:e matchminuten kunde Eveliina Summanen skicka in en frispark som resulterade i 1-0. Då hade Kungsbacka spelat i ca 14 minuter med en spelare mindre på plan, forwarden Hanna Spets blev utvisade i den 67:e minuten.

KIF Örebro bättre än 2017

I och med segern tangerar nu KIF den summa poäng man skrapade ihop under säsongen 2017, då man åkte ur damallsvenskan. Nu har man 13 poäng, lika många som 2017. En stor skillnad är att man efter sju spelade omgångar tagit fyra segrar, två mer än 2017.

För KIF väntar nu de regerande mästarinnorna Piteå på bortaplan. Matchen spelas den 21 juli, efter VM-uppehållet. Piteå som vann förra säsongen har inte alls har kommit upp i standard. KIF har dessutom presterat bättre än dem i år. Kan man fortsätta sin fina form även efter uppehållet.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs