Örebro Futsal Club

Lolita Pop återförenas för spelning på Live at Heart

Fredagen den 24 maj kunde Live at Heart meddela att bandet Lolita Pop återförenas för genomföra en spelning på festivalen.

· Publicerad: 24 maj 2019 · 23.36.
Foto: Torbjörn Calvero

Det kultförklarade bandet Lolita Pop återförenas för en spelning. Detta kunde arrangörerna bakom festivalen Live at Heart meddela under fredagen den 24 maj.

— Live at Heart har frågat oss om en återföreningen under alla år. Nu är det 40 år sen och stjärnorna står äntligen rätt. Så nu kör vi. Jag längtar efter att få höra Benkt och Stens gitarrer” säger gruppen sångerska Karin Wistrand.

Annons ▾

Detta är Lolita Pop

Med rötter i Örebro blev Lolita Pop ett av Sveriges främsta popband under 80-talet. Framgångssagan startade med första spelningen den 26:e maj 1979 på den då legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro. Resten är historia för bandet.

Efter albumet ”Blumenkraft” gick gruppen skilda vägar 1991 men hann levererar flera odödliga hits som t.ex ”Långa tåg av längtan”, ”Hey winner” och ”Tarzan on a big red scooter”. Musiken kan bäst beskrivas som glad pop, men klar sång och inslag av rockiga gitarr.

Bandet frontades av den karismatiske sångerska Karin Wistrand. Även Sten Booberg och Benkt Svensson var två viktiga medlemmar. Den sistnämnde är far till Johanna och Klara Söderberg som utgör den populära folkgruppen First Aid Kit.

Spelar på Live at Heart

Det är som sagt 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning. Nu kommer de återförenas för att genomföra en spelning på Live at Heart. Detta när festivalen i höst firar 10 år.

— Det känns otroligt roligt att våra lokala rockhjältar väljer att återförenas under Live at Heart. Sen är det förstås en kul detalj att det här blir av när både vi och Lolita Pop firar jubileum” säger Magnus Tunmats festivalkoordinator på Live at Heart.

Live at Heart är Sveriges största showcase-festival. Mellan den 4-7:e september kommer flera spelningar samt filmvisningar äga rum i Örebro. Spelningar brukar äga rum på krogar och konsertanläggningar i de centrala delarna av staden.  

FIKK - För att alla behövs