Nytt bottennapp när ÖSK förlorade mot Sirius

Måndagen den 27 maj tog Örebro SK emot Sirius på hemmaplan. Gästerna vann matchen med 0-2 trots att ÖSK hade spelövertag.

· Publicerad: 27 maj 2019 · 23.19.

Upp och ner, ner och upp! Örebro SK är som en jojo, först slår man Sundsvall på bortaplan. Åker hem till Behrn Arena och förlorar mot IFK Norrköping. I nästa omgång slår man Östersund borta med 1-3 sen åker man på en blytung förlust hemma mot Sirius.

Framför allt på hemmaplan verkar inte ÖSK få spelet att stämma även om man stora delar under matchen hade spelövertag. Man skapar mycket press men har otroligt svårt att få till några kvalificerade målchanser. Ikväll slog man mest bort bollarna man försökte lägga in i straffområdet.

Annons ▾

Adam Ståhl gav Sirius ledningen i första halvlek

Första halvlek präglades av en offensiv press från hemmalaget. Samtidigt öppnade sig himmeln och regnet öste ner över de 4276 besökare som hade letat sig ner till Behrn Arena idag. De fick sen en Viktor Prodell som var riktigt nära att ge ÖSK ledningen i första halvlek. Han skarvade ett skott som precis smet förbi höger stolpe.

Istället var det Sirius Adam Ståhl inledde målskyttet när han gav gästerna ledningen under första halvlek. I den 37:e matchminuten uppstod en tilltrasslad situation efter ett ingripande från ÖSK:s Oscar Jansson. Ståhl kunde liggande lobba in bollen i mål.

Förre Örebroaren Mohammed Saeid sänkte ÖSK

ÖSK var det spelförande laget ikväll, inte minst i andra halvlek då man pressade Sirius högt uppe på deras planhalva. Men gästerna stred för sin ledning och försvarade sig bra. Samtidigt hade ÖSK svårt att ta vara på sitt bollinnehav och slog mest bort sina chanser.

I den 68:e matchminuten kom nästa kalldusch för hemmalaget. Gästerna som inte haft mycket framåt lyckades skapa en kontring som den förre Örebrospelare Mohammed Saeid tog var på. Släkten är som sagt värst och från egentligen ingenstans stod det 0-2 till gästerna. Det blev även slutresultatet.

Den 1 juni spelas den sista omgången innan sommaruppehållet. Då åker ÖSK till västkusten för att möta ett pånyttfött IFK Göteborg. De ligger på en andraplats i tabellen med 21 inspelade poäng, tio mer än ÖSK:s 11 poäng. Det är inte mycket som talar för Örebro, men än slå länge har det faktiskt gått bättre på bortaplan, så kanske även på lördag.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs