Brand vid avfallsanläggning i Kvarntorp

Räddningstjänsten blev vid klockan 10:09 utlarmade till Fortum Waste Solutions vid Kvarntorp utanför Kumla efter rapporter om en brand.

· Publicerad: 30 maj 2019 · 16.01.
Lägenhetsbrand
Arkivbild

Det var vid klockan 10:09 på torsdagsförmiddagen som det inkom larm om en brand på Fortum Waste Solutions anläggning vid Kvarntorp utanför Kumla.

Enligt uppgifter hade det av oklar anledning börjat brinna i ett avfallslager. Kraftfull svart rök steg upp till himlen från platsen samt att smällar kunde höras från området. Plast och batterier ska ha förekommit i lagret.

Annons ▾

”Lät som infanterield” i Kvarntorp

Under dagen har SOS-alarm skickat ut SMS med ett viktigt meddelande till allmänheten. Man uppmanade boende i området att stänga dörrar, fönster och ventilationer. Även personer i Örebro har fått detta meddelande på telefon. Vid klockan 13:47 kom meddelandet att fara var över.

Branden var omfattande och räddningstjänsten ska vid ett tillfälle haft 14 enheter på plats för att hjälpa till med släckningsarbetet. Enligt vittnesuppgifter som Örebro Tribune tagit del av så smällde det så högt på platsen att det lät som infanterield.

Efter branden har företaget Fortum Waste Solutions informerat om att det var gamla plastleksaker som fanns i avfallslager som började brinna.

FIKK - För att alla behövs