World Global IPTV

Metalbandet Soulfly kommer till Frimis Salonger i juli

Under måndagen kunde arrangören på Frimis Salonger meddela att metalbandet Soulfly kommer till Örebro tisdagen den 23 juli.

· Publicerad: 3 juni 2019 · 23.33.

Som en blixt från klar himmel kunde arrangören på Frimis Salonger under måndagen presentera en av sommarens tyngsta bokningar. Metalbandet Soulfly kommer till Örebro i juli för en exklusiv spelning.

Soulfly frontas av den brasilianske vokalisten och gitarristen Max Cavalera som under 80-talet bildade ett av Sydamerikas mest framgångsrikaste metalband, Sepultura.

Annons ▾

Detta är Soulfly

Soulfly är ett amerikanskt metalband som bildades i Phoenix, Arizona 1997. Bandet frontas av Max Cavalera som året innan hoppat av de brasilianska metalbandet Sepultura. Ett band han var med att grunda i sin hemstad Belo Horizonte 1984. I bandet spelade även Max lillebror Igor Cavalera.

Sepultura nådde sina största kommersiella framgångar i början av 90-talet med album som Arise (1991), Chaos A.D (1993). Men det var 1996 med albumet Roots som bandet för alltid skulle skriva in sig i historieböckerna som ett av de mest inflytelserikaste metalbanden.

Efter den avslutade turnén 1996 valde Max att hoppa av Sepultura efter interna konflikter. Året därpå bildade han Soulfly och bandet har varit flitiga och släppt hela 11 fullängdsalbum sen debuten 1998. Senaste albumet Ritual släppte 2018.

Örebro Tribune tycker till om Soulfly

När Frimis Salonger presenterade bokningen av Soulfly under måndagen utbröt ett glädjetjut på redaktionen. Nöjeskrogen har stått för en av årets häftigaste bokningar.

— När jag gick i högstadiet var Max Cavalera en av min idoler. Jag hade videokassett med låten Attitude framförd på Rock Am Ring 1996. Max gick runt i sina rödsvarta dreads och skrek ut sin vrede. Att han och Soulfly nu kommer till Örebro är riktigt coolt, säger Örebro Tribunes skribent Martin Avedal.

Frimis Salonger fortsätter att sätta sig avtryck på musikscenen i Örebro. Arrangören på nöjeskrogen har sen premiären lyckats få hit både nationella och internationella stjärnorna. 2017 besökte band annat det amerikanska metalcore-bandet Hatebreed krogen för en spelning.

Info:

Plats: Frimis Salonger
Datum: 23 juli 2019
Tid: 20:00
Biljetter: 295:- + avgift
Ålder: 18 år

Biljetter går att köpa här:

FIKK - För att alla behövs