Örebro Futsal Club

Dags för invigning av Open Art i Örebro

På lördag den 8 juni är det invigning för 2019 års upplaga av Open Art. Invigningen äger rum på Järntorget i Örebro vid klockan 13.00.

· Publicerad: 4 juni 2019 · 11.23.
Foto: Martin Avedal
Stolarna på Järntorget var ett konstverk som berörde. Nu är det snart dags för Open Art 2019.

Open Art 2019 står för dörren och på lördag den 8 juni är det invigning för den spektakulära konstutställningen i centrala Örebro. Invigningen äger rum klockan 13.00 på Järntorget.

Arrangören informerade i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen att det under invigningen kommer bjudas på dans, musik, tal och poesi. Men självklart mycket med konst.

Annons ▾

Detta är Open Art

Open Art är Sveriges största biennal för samtidskonst i det offentliga rummet. Under sommaren kommer centrala Örebro förvandlas till en stor konsthall med både konstverk utomhus och inomhus.

Det hela började sommaren 2008 och har sen dess växt och är idag ett etablerat event i Örebro som lockar besökare till staden. Olika konstnärer har deltagit och skapat spektakulära konstverk.

Många minnesvärda skulpturer har visats upp under åren, vem minns inte den gula kaninen, kissande gubben eller stolarna på Järntorget. Open Art berör alla, både på gott och ont.

Open Art äger rum mellan den 8 juni och 1 september, för den som vill gå guidade turer förekommer detta under hela sommaren. Invigningen av eventen äger rum lördagen den 8 juni kl 13.00 på Järntorget.

FIKK - För att alla behövs