Örebro Futsal Club

Nick Ebert uppges vara klar för Ottawa Senators

Under onsdagen utkom uppgifter att Örebro Hockeys stjärnback Nick Ebert uppges vara klar för NHL-klubben Ottawa Senators.

· Publicerad: 5 juni 2019 · 19.10.

Örebro Hockey har redan förlorat Aaron Palushaj och Rodrigo Abols. Nu uppges även Nick Ebert vara på väg bort från Örebro. Precis som Abols ska den 25-årige amerikanen lämna Sverige för spel i NHL. Aktuell klubb ska vara kanadensiska Ottawa Senators.

Spekulationerna att Nick Ebert skulle lämna Örebro Hockey har sen när säsongen tog slut varit många. Den amerikanske backen sköt 11 mål och gjorde 33 poäng på 49 matcher. Han var en av de bidragande orsakerna till att Örebro gick till slutspel. Nu uppger Svenska Fans att han skrivit på för NHL-klubben Ottawa Senators.

Annons ▾

Nick Ebert kom till Örebro och imponerade

Nick Ebert kom till Örebro i slutet av säsongen 2017/18, detta efter att representerat KHL-klubben HC Slovan Bratislava. Det var många imponerades av hans försvarsspel och puckhantering. Ebert var en av de bidragande orsakerna till att Örebro Hockey undvek kvalspel.

Säsongen därpå valde Ebert att stanna kvar i Örebro. Trots att många spekulerade i att han skulle lämna för spel i NHL eller KHL. Ebert själv ska ha sagt att bara ett envägskontrakt i NHL skulle få honom att lämna Sverige.

Han imponerade även under säsongen 2018/19 och höjde sig rejält under våren 2019. Örebro lyckades undvika kvalspel och fick istället spela slutspel. Nick Ebert vann den interna poängligan i Örebro med sina 33 poäng. Detta efter att Aaron Palushaj blev skadad under vintern.

Uppges vara klar för Ottawa Senators

Nick Ebert uppges nu vara klar för Ottawa Senators och han ska ha skrivit på ett envägskontrakt. Senators missade slutspel under den pågående säsongen i NHL. Laget slutade sist i NHL-serien med enbart 64 inspelade poäng, sju sämre än Los Angeles Kings.

Los Angeles Kings var den klubb som draftade Nick Ebert sommaren 2012. Han har aldrig tidigare spelat i NHL utan bara representerat ett flertal lag i AHL. Stämmer rykte om Senators kommer han få chansen igen.

Nyheten om Ebert kom bara en dag efter att Örebro Hockey bekräftat att de värvat den finske forwarden Sakari Salminen finska Ässät.

FIKK - För att alla behövs