Örebro Futsal Club

Open Art 2019 är igång – se bilderna på Örebro Tribune

Lördagen den 8 juni var det dags för invigning av den sjunde upplagan av Open Art. På Järntorget bjöds det på dans, tal och en guide till konsten.

· Publicerad: 8 juni 2019 · 18.12.

Open Art 2019 är igång, under lördagen den 8 juni ägde invigningen rum och från och med idag kan besökare se de olika konstverken runt om i centrala Örebro.

Det är en den sjunde upplagan i ordningen och Open Art 2019 har fått en mer politik inriktning än tidigare år. Flera konstverk är prydda med regnbågsfärger. Samtidigt står en rosa stridsvagn och siktar på rådhuset samt att en katapult är positionerad mot Örebro Slott.

Annons ▾

Inte lika coola konstverk på Open Art 2019

Örebro Tribune har under lördagen gått runt i centrala Örebro för att ta pulsen på Open Art. Den första intrycket är att denna gång finns inte lika coola och omtalade konstverk.

Bläckfiskarmarna på Örebro Slott är självklarhet en av de coolare konstverken denna upplaga. Den rosa stridsvagnen kommer garanterat bli sommarens mest upplagd objekt på Instagram.

Men det finns inget konstverk som kommer bli omtalat. Det finns ingen gul kanin, det finns ingen kissande gubbe. Ibland behöver inte konstverk vara avancerade, det räcker med en DC3:a i Svartån. Open Arts mest omtalade konstverk kommer dock fortfarande vara stolarna på Järntoget.

Guidade turer hela sommaren

För den som är intresserad av Open Art kommer evenemangen äga rum till den 1 september. Man kan gå runt självständigt i Örebro eller ta en guidad tur som man kan boka på deras hemsida.

Här kommer ett par bilder från invigningen på Järntoget samt några av de konstverk som finns att beskåda i centrala Örebro. Men det finns många kvar att hitta, kan du hitta dem alla?

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs