Örebro Futsal Club

Örebro Volley värvar Sofia Andersson

Under måndagen presenterade Örebro Volley sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen. Det är Sofia Andersson från volleybollgymnasiet RIG Falköping.

· Publicerad: 10 juni 2019 · 15.43.

Redan under lördagen kunde Örebro Volley på sitt Instagramkonto presentera ett nyförvärv och idag blev det officiellt. Man värvar Sofia Andersson från direkt volleybollgymnasiet RIG Falköping.

— Örebro Volley var det självklara valet för mig på grund av den miljö och kultur som klubben har byggt upp. Det känns som att detta är den klubb som ger spelarna de bästa möjligheterna för att utvecklas, säger Sofia i ett pressmedlande.

Annons ▾

Sofia Andersson kommer från Norsjö

Sofia har under de tre senaste åren varit verksam på volleybollgymnasiet i Falköping men hon kommer ursprungligen från norrländska Norsjö. Det lilla samhället i Västerbotten är en plantskola för svensk volley, bland annat kommer Örebrospelarna Freja Morén och Jonna Nilsson från orten.

Hon beskrivs som en allroundspelare som kan spela på alla positioner men först och främst ska Sofia fylla en av lagets två passarpositioner.

— Sofia Andersson är nog en av de mest allround kunniga volleybollspelare jag någonsin har sett, hon kan spela på alla positioner och har en hög förståelse vad varje roll innebär och detta är en av hennes stora styrker som passare, säger Örebros coach Jonas Svantesson.

Under sommaren kommer Sofia att spendera sin ledighet med familjen hemma i Norsjö. Men först väntar ett U20 EM i Göteborg för den nybakade studenten.

Örebro Volley fortsätter att värva från Norsjö

Sofia Andersson är alltså klubbens första nyförvärv inför den kommande säsongen 2019/20. Men Örebro Volley väljer att släppa en tease till i sitt pressmeddelande.

— Inom kort kommer nästa spelare att presenteras. Även hon från Norsjö. Avslutar klubben sitt pressmeddelande med. Detta betyder med stor sannolikhet att man knutit till sig en till ung talang från den norrländska plantskolan.

Örebro Volley har även uttryckt sig i detta pressmeddelande att det är dags att bygga för framtiden. Sofia Andersson är en sten i detta bygge för laget som varit nära men inte tillräckligt när det kommer till att bärga ett nytt SM-guld.

FIKK - För att alla behövs