Örebro Futsal Club

Storslagen och vacker konsert av Weeping Willows

Torsdagen den 13 juni gästade Weeping Willows Örebro och Frimurarholmen. Denna gång ägde konserten rum i parken utanför Frimis Salonger.

· Publicerad: 13 juni 2019 · 23.14.

Torsdagen den 13 juni gästade ett av Sveriges största indierockband Örebro. Det var Weeping Willows som kom för att uppträdda i parken som ligger utanför Frimis Salonger på Frimurarholmen.

Konserten var en del i konceptet Frimis Park som är en del i det utbud som arrangören bakom Frimis Salonger kan erbjuda. Den här gången hade man byggt upp ett litet festivalområdet i parken utanför krogen. I helgen kommer även Hoffmaestro och Pistvakt uppträdda.

Annons ▾

Detta är Weeping Willows

Weeping Willows bildades 1995 efter att kompbandet Apache och Magnus Carlsons coverband slagits samman. Bandet är ett av Sveriges största indierockband och ligger bakom hits som Touch Me och Stairs.

Deras musik kan bäst beskrivas som melonkonisk pop/rockmusik med influenser från 50 – och 60-talet. Låttexterna kretsar mycket runt olycklig kärlek, ensamhet och hjärtesorg. Allt detta förstärks av Magnus Carlsons vackra och klara sångröst.

Bjuder på en vacker och storslagen konsert

Weeping Willows klev upp på scenen i parken runt klockan 20.30 och en bra skara publik hade leta sig ner till Frimurarholmen för att se bandet uppträda. Magnus Carlson sparade inte heller på charmen utan visade direkt att han har bra scennärvaro.

Man inledde konserten med Different places och körde Blue and Alone som tredje låt. Det är den låten som blev känd som ledmotivet till den svenska komediserien Pistvakt – En vintersaga. Samma Pistvakt som uppträder på lördag.

Med sig på scenen har bandet en orkester vilket bidrar till att musik förstärks och blir mer vacker och storslagen. Framför allt under de lugnare partierna. Weeping Willows avslutar konserten med de hitlåtarna Touch Me, Stairs och Broken Promise Land.

Kvällens förband var artisten Clara Alm som bjöd på ett intressant och fartfyllt sound. Precis som kvällens huvudakt handlade även Claras musik mycket om olycklig kärlek och hjärtesorg.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs