Misstänkt våldtäkt i Nora – avspärrat i centrum

Natten mot tisdagen anmäldes en våldtäkt i centrala Nora, polis har spärrat av delar av centrum för teknisk undersökning som ska äga rum under dagen.

· Publicerad: 18 juni 2019 · 11.41.
Polis - Avspärrat i Örebro
Arkivbild – Örebro Tribune

Det var vid klockan 03:30 natten mot tisdagen som en misstänkt våldtäkt ägde rum i centrala Nora. Våldtäkten anmäldes av en privatperson som träffade på den utsatta kvinnan.

Enligt uppgifter har polisen spärrat av delar av centrala Nora då man ska genomföra en teknisk undersökning. Avspärrningarna gäller korsningen Rådstugegatan/Storgatan samt områden i närheten av kyrkan.

Annons ▾

Mycket oklart kring händelsen i nuläget

Kvinnan som ska blivit utsatt för våldtäkten fördes till sjukhus för undersökning och läkarvård. Hon har i skrivande stund inte blivit förhörd av polis.

Polisen har gjort ett fynd inom det avspärrade området, det ska vara ett klädesplagg men man vet inte om det är kopplat till våldtäkten. Det är också oklart om kvinnan kände gärningsmannen sen tidigare.

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman men enligt uppgifter ska det finnas ett vittne

Uppdatering om våldtäkten i Nora

Under eftermiddagen framkom uppgifter att polisen efter förhör med kvinnan anhållit en misstänkt gärningsman. Mannen togs först in till förhör och därefter valde åklagare att anhålla denne misstänkt för våldtäkt.

Kvinnan som är i 50-årsåldern skall efter våldtäkten inte ådragit sig några allvarliga fysiska skador. Enligt uppgifter skall det inte handla om någon överfallsvåldtäkt.

FIKK - För att alla behövs