Örebro Futsal Club

Två personer avlidna efter misstänkt gasläcka på båt

Två personer hittades medvetslösa vid en båt på ön Lilla Hjortholmen i norra Vättern under söndagen. Polisen misstänker att en gasläcka har inträffat.

· Publicerad: 23 juni 2019 · 17.26.
Läsarbild Marika Runfors

Det var under söndagseftermiddagen som det inkom larm om att två personer har hittas medvetslösa vid en båt på ön Lilla Hjortholmen i norra Vättern. Ön ligger i höjd med Aspa bruk norr Olshammar.

Enligt uppgifter larmades räddningstjänsten av privatpersoner som upptäckte att de bägge personerna låg medvetslösa i sin båt. Anmälarna låg förtöjda bredvid den aktuella båten och noterade att de bägge personerna aldrig kom upp ur sin båt.

Annons ▾

Polis misstänker en gasläcka

I nuläget är det oklart vad som har hänt de bägge personerna med polisen misstänker att någon form av gas är inblandad. Ett möjligt scenario är att det förekommit en gasläcka på den aktuella båten.

Räddningsoperationen ut gick från hamnen i Olshammar och vid klockan 16.00 ska ambulanserna lämnat platsen enligt uppgifter. Trots att det fortfarande råder många oklara frågor runt det som inträffat misstänker polisen i nuläget att det inte ska handla om något brott.

Uppdatering: Två personer ska påträffats avlidna

Under söndagskväll framkommer uppgifter om att två personer ska ha påträffats avlidna i den båt som låg förtöjd vid Lilla Hjortholmen. Uppgifterna om detta publicerades runt klockan 18:43.

De två förolyckade personer ska vara en 24-årig man från Kumla samt en 35-årig kvinna från Örebro. Det var vid 14:13 som en privatperson larmade räddningstjänsten då denne kände gaslukt i närheten av en båt vid den aktuella platsen.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Men i nuläget finns ingen är misstänkt för något brott.

Läsarbild Marika Runfors

FIKK - För att alla behövs