Örebro Futsal Club

Medeltidsmarknad i Wadköping under helgen

Fredagen den 28 juni är det dags för Medeltidsmarknad i Wadköping, marknaden håller på i tre dagar och avslutas på söndag.

· Publicerad: 26 juni 2019 · 14.32.
Bild från Medeltidsmarknad 2016. Foto: Martin Avedal

Riddare, gycklar och tornerspel nu är det dags för Medeltidsmarknad i Wadköping. I hela tre dagar kan du resa tillbaka tiden och uppleva hur det var att gå på marknad under medeltiden.

På fredag vid klockan 11.00 drar medeltidsmarknaden igång i grönområdet runt Wadköping. Hela eventet håller på till söndag och de tre dagarna kan man bland annat se gycklarna från Gycklarkompaniet, hantverkare av olika slag samt tornerspel.

Annons ▾

Medeltidsmarknad – detta kan du bland annat se på

Riddarna är tillbaka med en fartfylld och spännande show. Kung Magnus Eriksson och drottning Blanka bjuder in till tornerspel för att utse en ny länsherre till Örebro försvarsborg. Tappra riddare, prinsessor, amazoner och kosacker kommer att komma från när och fjärran för att strida om det ärofyllda och åtråvärda uppdraget.

Jemtlandicums tornerspel är fartfyllda och färgsprakande familjeföreställningar, innehållande stort underhållsvärde och mycket publikfrieri. Riddarna lägger stor vikt vid att visa sin skicklighet till häst och vapenhantering medan de humoristiska gycklarna lockar till skratt.

Missionärens hemlighet – Ett medeltida lajv

En missionär återvänder till Örebro efter många år i andra länder. Med sig bär missionären många kunskaper, men också en mörk hemlighet. Missionärens hemlighet är ett spännande lajv där nutid blandas med ett medeltida Örebro i jakten på kunskap och mystiska hemligheter.

Hjälp missionären att sprida kunskap och lösa gåtorna. Lajvet är utformat för barn mellan 7 till 11 år och barnen får vara med i allt från 5 minuter till alla tre timmar.

Robin Hood är på plats för att

Förutom lajvspel och tornerspel kommer även Robin Hood dyka upp på medeltidsmarknad. Han och hans vänner från Sherwood smyger omkring i Wadköping och letar efter orättvisor.

På Glade Galtens aktivitetsfält finns det träkarusell, pilbågsskytte, yxkastning, skjuta med en stor blida, musroulett och svärdstest kan barn och vuxna leka och utmana varandra mot en liten slant.

Info om Medeltidsmarknad i Wadköping

Plats: Wadköping
Datum: 28-30 juni
Tid: 28-29 juni kl. 11-18 och 30 juni kl. 11-17.
Pris: Marknaden är gratis, aktiviteter och förtäring kostar pengar.
Läs mer på orebro.se/wadkoping

FIKK - För att alla behövs