Örebro Futsal Club

ÖSK föll mot Helsingborg i den allsvenska återstarten

Fredagen den 28 juni var det dags för allsvensk återstart för Örebro SK. Det blev en 0-1 förlust mot Helsingborg på hemmaplan.

· Publicerad: 28 juni 2019 · 23.08.

Det vill sig inte på hemmaplan för Örebro SK. Ikväll när det återstart i Allsvenskan föll närkelaget med 0-1 mot gästande Helsingborg. För nykomlingarna var det första segern på nio raka allsvenska omgångar.

Men för ÖSK innebär det att man får fortsätta att se sig själv som allsvenskan sämsta hemmalag. För Helsingborgs innebar segern att man lämnade kvalplasten åt GIF Sundsvall.

Annons ▾

Strandberg klev av och Helsingborg gjorde mål

Första halvlek blev en tam historia som började med att Helsingborgs David Boysen klev av redan i den sjunde minuten på grund av skada. In kom Wanderson Do Carmo och i den 34:e matchminuten kom nästa skada. Då var det ÖSK:s Carlos Strandberg fick kliva av planen.

De bägge lagen skapade ett par farliga målchanser i under första halvlek. Samtidigt kände det passivt och man ville inte gå bort sig och bjuda in motståndare i matchen. ÖSK hade dock en förmåga att skäppa ytor framför sin backlinje åt gästerna.

I den 38:e matchminuten kunde Rasmus Jönsson ge gästerna ledningen efter att han och Mamudo Moro haft ett fint samspel. Målet kom att bli matchvinnande då inga fler mål gjordes.

Seger direkt för Henke Larsson

ÖSK försökte i andra halvlek att få in en kvittering men Helsingborg försvarade sig bra och framför allt var Andreas Granqvist superb i backlinjen. Han bär verkligen hela Helsingborg på sina axlar och hans frånvaro har kostat laget poäng.

Mot slutet av matchen uppstod en rörig situation där inbytte Agon Mehmeti hade en boll men det slutade med att han blev varnad istället. Domaren blåste av matchen och gästerna kunde i kassera tre viktiga poäng.

Segern var Henke Larsson första efter återkomsten till Skånelaget. Under sommaruppehållet återvände han som tränare för Helsingborg, laget han coachade när de åkte ur Allsvenskan 2016. Segern var också den första i Örebro på 19 år för de rödblåa skåningarna.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs