Örebro Futsal Club

Klossfestivalen är igång – se bilderna från första dagen

Fredagen den 5 juli drog Klossfestivalen igång, under helgen kommer det bjudas på tävlingar, utställningar och lego i stora mängder.

· Publicerad: 5 juli 2019 · 15.03.

Klockan 10.00 öppnade Conventum Arena upp sina dörrar för Klossfestivalen. För femte året på rad har Örebroarna fått ta del utställningar samt tävlingar, och allt kretsar runt Lego.

Örebro Tribune besökte eventet som kommer hålla på i helgen. Det nya för i år är att festivalen enbart äger rum i tre dagar istället för fyra.

Annons ▾

Klossfestivalen är en magnet som drar åt sig besökare

När festivalen öppnade upp sina dörrar var det relativt få besökare på plats. Men efter bara någon timma hade Conventum Arena fullt upp med besökare. Mestadels barnfamiljer och precis som tidigare år tog det inte lång tid innan Legopoolerna fylldes upp.

Fast det redan är första dagen och att Klossfestivalen bara äger rum i tre dagar så känns det redan som en succé. Precis vid tidigare år och efter fem upplagor verkar det inte som att festivalen inte tappat i intresse.

Första året var det långa köer och besökare överallt. I år kändes festivalen mycket luftigare trots att det ändå var många på plats. Detta bidrar till att det blir en mycket trevligare uppleves då man slipper att trängas.

Pariserhjul och Marskolonier

För Örebro Tribunes medarbetare är det utställningen som lockar mest på Klossfestivalen. Även om några av utställarna var detsamma sen starten finns det mycket kul att titta på.

I år kan man beskåda två pariserhjul och en bergochdalbana byggda av tjecken Tomas Kasparik. Han har i sina byggnadsverk smugit in kända superhjältar som åker i attraktionerna.

Dessutom finns det fina modellandskap uppbyggda. De varierar i allt från Marskolonier, Sydamerikanska djungler och centrala Borlänge. Även i dessa landskap finns kända TV – och filmkarriärer gömda.

Här följer ett bildspecial från första dagen på Klossfestivalen i Örebro. För den som inte besökt event än kan man även göra det under lördagen och söndagen. Öppettider är från klockan 10.00 till 16.00.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs