Örebro Futsal Club

Storpublik och solsken på Midnattssolsrallyt

Onsdagen den 10 juli genomfördes första delen av Midnattssolsrallyt i södra Örebro. Sträckan de körde var ifrån Örebro City Golf till Sörbybacken.

· Publicerad: 10 juli 2019 · 23.43.

Solsken och storpublik, detta möttes Midnattssolsrallyt av när första delen ägde rum i Örebro under onsdagen den 10 juli. Förarna körde en sträcka från Örebro City Golf till Sörbybacken.

Midnattssolsrallyt var från början en tävling som kördes mellan 1950 och 1964. År 1965 bytte man namn till Svenska Rallyt och körde på vintern istället. Rallyt återupplivades under sin nuvarande form 2006 och besökte ikväll Örebro.

Annons ▾

Många hade kommit för att se Midnattssolsrallyt

Dagens del var den första som kördes och sträckan var mellan Örebro City Golf till Sörbybacken. Man körde på grusvägarna bakom golfbanan och det var tänkt att man även skulle köra upp en bit för Sörbybacken. Bara några timmar innan start styrktes den delen.

Många hade kommit för att se på Midnattssolsrallyt. Innan evenemanget drog igång runt 18.30 hade man förväntat sig en publiksiffra på runt 10000 personer. Och efter en ganska tråkig period med regn och mulet väder hittade även solen fram under kvällen och värmde besökarna.

Midnattssolsrallyt blev en publikfest och besökarna fick se många rallybilar som sladdade runt så att gruset flög. Det bjöds på klassiska bilar, allt från Volvo Amazon till BMW M3.

Tävlingarna fortsätter under torsdagen

Under torsdagen fortsätter Midnattssolsrallyt, tävlingar drar igång redan klockan 07.00 på morgonen. Man kommer bland annat under dagen att passera Kopparberg, Hällefors och Nora.

På Fredag är det bland annat Laxå, Askersund och Kumla som får besök. Tävlingarna slutar på lördag klockan 20.00 när drar igång prisutdelningsbanketten. Örebro Race Night 2019 kommer även att äga rum på fredag vid klockan 18.00. Detta är vid Berglundavägen i Örebro.

Mer information om tävlingen i sin hel helt går att se på hemsidan. Örebro Tribune var under onsdagen på plats vid Sörbybacken för att bevaka dagens event. Här kommer ett par bilder från dagen när Midnattssolsrallyt besökte Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs