Örebro Futsal Club

Anfallaren Heidi Kollanen klar för KIF Örebro

KIF Örebro kunde under söndagskvällen presentera ett nyförvärv, den finske anfallaren Heidi Kollanen har skrivit på för klubben.

· Publicerad: 14 juli 2019 · 21.37.

Den finske anfallaren Heidi Kollanen har klar för KIF Örebro. Detta kunde klubben informera om under söndagen. Kollanen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig även över nästa säsong.

KIF Örebro spelade under söndagen en träningsmatch mot Linköping FC på Behrn Arena. En match där gästerna vann med 1-2, med i matchen var Heidi Kollanen som provspelat under en veckans tid.

Annons ▾

Detta är Heidi Kollanen

Den 22-årige Heidi Kollanen är född i finska Tammerfors och spelat både i det finska damlandslaget och den högsta serien i hemlandet. Under 2018 när hon representerade PK-35 slutade hon på en andraplats i skytteligan 15 mål.

— Det känns riktigt bra att skriva kontrakt med KIF Örebro. Under min provvecka har jag fått ett bra intryck av klubben och den träning som jag deltagit i. Mina lagkamrater har varit välkomnande och fått mig att känna mig hemma från första stund, säger Kollanen på klubbens hemsida.

— Nu ser jag fram emot att spela i OBOS Damallsvenskan och möta riktigt bra lag och spelare under hösten. Min målsättning är att tillsammans med laget prestera riktigt bra resultat under hösten, avslutar Kollanen med.

Spelade i Italien och Tavagnacco

Innan ankomsten till KIF och Sverige representerade Heidi Kollanen den italienska klubben Tavagnacco. Hon hade där ett korttidskontrakt som tog slut lagom till sommaruppehållet i Damallsvenskan. Där blev det fem mål på 15 matcher.

— Heidi har under veckan imponerat på träning. Dessutom har hon visat sin målnäsa, så jag förvånas inte över att hon gjort många mål i sina tidigare klubbar. Därför känns det riktigt bra att hon väljer att ta nästa steg i sin karriär här hos oss. Helt klart är att vi med Heidi spetsar vårt anfall, säger Stefan Ärnsved om klubbens nyförvärv.

Damallsvenska drar igång på söndag för KIF Örebro när man spelar borta mot Piteå. I nuläget är inte papperna klara men man räknar med att Heidi Kollanen blir spelklar.

FIKK - För att alla behövs