Örebro Futsal Club

Polis pepparsprejade beväpnad man i Degerfors

En man blev under onsdagskvällen pepparsprejad av polis efter att denne dragit fram ett pistolliknade föremål utanför en restaurang i Degerfors.

· Publicerad: 18 juli 2019 · 12.20.
Polis i Örebro

Det var under onsdagskvällen som polisen blev utlarmade till en restaurang i Degerfors efter att en man i 55-årsåldern riktat ett pistolliknade föremål mot lokalen.

När patrullen anlände till platsen valde mannen även att rikta det pistolliknade föremål mot polisen. Patrullen uppfattade detta som ett hot och valde att pepparspreja mannen.

Annons ▾

Misstänkt för hot mot tjänsteman

Polisen kunde efter att ha pepparsprejat mannen avväpna denne och upptäckte då att det inte var en rikligt vapen. Man omhändertog föremålet och mannen är i nuläget misstänkt för hot mot tjänsteman.

Polisens presstalesperson Stefan Dangardt har i lokala medier poängterat att det uppstår en dramatisk problematik då polisen inte kan avgöra om det är riktigt vapen eller inte.

Mannen fick besöka psykiatrisk vårdenhet

Den 55-årige mannen visade tydliga tecken på att vara psykiskt instabil. Polisen beslutade efter händelse att transportera mannen till en psykiatrisk vårdenhet.

I nuläget är det oklart varför mannen valde att rikta ett pistolliknade föremål mot restaurangen i Degerfors.

FIKK - För att alla behövs