Örebro Futsal Club

Två pojkar rånade på sina mopeder i Vivalla

Under torsdagskvällen inkommer larm till polisen i Örebro att två mopedstölder ska ha inträffat på Författargatan i Vivalla.

· Publicerad: 19 juli 2019 · 13.04.
Polisen
Arkivbild – Örebro Tribune

Det var vid klockan 20:28 på torsdagskvällen som polisen i Örebro blev utlarmade till Författargatan i Vivalla. Enligt uppgifter skall där inträffat två stycken mopedstölder under loppet av ett par minuter.

Det är två unga pojkar som blivit drabbade och gärningsmannen ska vara en ensam ung kille. Vid ett av rånet ska det förekommit fysiskt våld enligt uppgifter som framkommit till Örebro Tribune.

Annons ▾

Sparkade ner en av pojkarna

Gärningsmannen ska ha tagit en av mopederna från en av de två pojkarna. Pojken ska blivit ledsen och börjat gråta och frågade gärningsmannen vart hans moped tagit vägen.

Den unge killen gick med på att visa pojken var denne gjorde av mopeden. Men när de bägge pojkarna anlände till platsen sprakade gärningsmannen ner den andre pojken och stal även dennes moped.

I nuläget är det oklart om polisen gripit någon misstänkt för de bägge rånen. Eftersom den unge kille använt fysiskt våld vid en av mopedstölderna rubriceras detta som rån.

FIKK - För att alla behövs