Filip Rogic hjälte när ÖSK krossade Falkenberg

Efter fyra raka förluster bröt ÖSK ikväll den negativa trenden genom att slå Falkenberg med 4-0. Stor matchhjälte blev Filip Rogic som gjorde tre mål.

· Publicerad: 20 juli 2019 · 21.27.

ÖSK fick äntligen jubla, efter fyra raka förluster, tre efter sommaruppehållet kunde de idag slå Falkenberg hemma med 4-0. Matchhjälte blev Filip Rogic som gjorde ett hat-trick.

Det var två lag i behov av poäng, ett Falkenberg som låg sist i tabellen dock enbart på sämre målskillnad. Ett ÖSK som bara hade tre poäng ner till just botten. Men på planen var det klasskillnad, ÖSK kunde leka fotboll mot ett förvirrat motstånd som inte visste vad de höll på med.

Annons ▾

Filip Rogic vände matchen och påbörjade krossen

Falkenberg hade kommandot i fem minuter, de inledde piggast och skapade flera bra chanser som Oscar Jansson kunde rädda. Men det var också det enda från gästerna, för i den 7:e minuten kunde Filip Rogic på passning från Martin Lorentzson springa sig förbi sin försvarare och sätta 1-0.

Det blev starten på en förlösande propp som plågat ÖSK hela säsongen. Helt plötsligt stämde allt för ÖSK och Falkenberg såg hopplöst förvirrade ut. I den 35:e matchminuten gjorde gästernas Karl Söderström ett självmål och ledningen gick upp till 2-0.

I den 39:e matchminuten kom nästa smäll när Nordin Gerzic med en frispark hittade Filip Rogic i straffområdet. Målet betydde 3-0 och ÖSK kunde gå till halvtidsvila med en tung ledning.

Falkenberg hade inga svar på tal

När andra halvlek drog igång hade Örebro ett psykologiskt övertag och Falkenberg kunde på några sätt matcha detta övertag. De skapade inte några värst farliga målchanser trots att ÖSK slog av på takten.

I den 64:e matchminuten satte Filip Rogic sitter tredje mål för matchen och punkterade alla hopp för en comeback för Falkenberg. Glädjen i ÖSK var stor efteråt då laget genom segern fått ett andrum ner till botten. Falkenberg får åka hem och ta nya tag.

För ÖSK är det ett besök i Skåne som väntar i nästa omgång. Lördagen den 27 juli åker man Helsingborg. Ett lag som precis som ÖSK inte gått särskilt bra i år, men när de bägge lagen möttes i slutet av juni vann Helsingborg. Nu är det dags för ÖSK att ta revansch.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs