Örebro Futsal Club

Michael Omoh uppges lämna ÖSK för Mjällby

Under tisdagen framkom rykten om att ÖSK-mittfältaren Michael Omoh kommer lämna klubben för spel i Superettanklubben Mjällby IF.

· Publicerad: 23 juli 2019 · 13.46.
Michael Omoh i en match mot Elfsborg 2017. Foto: Martin Avedal

Michael Omoh ska vara klar för Superettanklubben Mjällby AIF. Detta rykte började under tisdagsförmiddagen att florera inom fotbollskretsen i Örebro.

Omoh själv kan bara bekräfta att något är på gång men inget är klart. Det är hans agent som har berättat att ett eventuellt klubbyte kan vara aktuellt. Omohs kontrakt med ÖSK går ut i vinter och han har haft svårt att ta en plats i startelvan.

Annons ▾

Detta är Michael Omoh

Michael Omoh föddes 1991 i Warri, Nigeria. Han fick sin fotbollsskolning i de nigerianska klubbarna Mowoe Babes och Gateway United. 2011 kom han till Sverige och den dåvarande division 1-klubben Dalkurd FF.

I Dalkurd blev det 27 mål på 90 matcher innan han lämnade för spel i Östersund som då höll till i Superettan. Detta var 2015 och Omoh skulle vara med om att ta klubben till Allsvenskan. Men redan 2016 gick han till Örebro SK.

I ÖSK har Michael Omoh spela 76 allsvenska matcher och enbart gjort tre mål, dock har han stått för 10 målgivande passningar. Han har haft svårt att ta en plats i startelvan och under sommaren 2019 kom ryktet att han är på väg bort från ÖSK.

En underhållande spelare

Redaktionen på Örebro Tribune förstår att Michael Omoh har haft svårt att ta en startplats. Trots fart och styrka har Omoh inte lyckats få igång spelet och har enbart blixtrat till vid ett fåtal tillfällen.

Men Michael Omoh är ändå en underhållande som skapar mycket runt om sig, han har bara inte lyckats göra målen. Tre stycken sen ankomsten 2016 säger en hel del. Under säsongen 2019 har det blivit begränsat med speltid enbart 260 min.

En nytändning i karriären kan vara bra för nigerianen som fyller 28 i augusti. Mjällby AIF ligger i skrivande stund på en andraplats i Superettan och slåss om att få avancera till Allsvenskan. Michael Omoh kan vara en bra injektion för klubben som senast spelade i Allsvenskan 2014.

FIKK - För att alla behövs