Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar forwarden Kerby Rychel

Örebro Hockey kunde under lördagen meddela att de värvat den kanadensiske forwarden Kerby Rychel från NHL-klubben Calgary Flames.

· Publicerad: 27 juli 2019 · 13.16.

Under lördagen släppte Örebro Hockey en bomb, de har värvat forwarden Kerby Rychel från NHL-klubben Calgary Flames. Rychel beskrivs som en fysik spelare som vet hur man skjuter pucken.

— Jättekul att vi får in Kerby. Jag har haft koll på honom ett tag och är väldigt glad över att det nu är klart. Kerby en talangfull spelare i en väldigt bra ålder och som jag ser ytterligare utvecklingspotential i, Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Annons ▾

Detta är Kerby Rychel

Kerby Rychel föddes 1994 i amerikanska staden Torrance som ligger Kalifornien. Han är son till den kanadensiske forwarden Warren Rychel som gjorde över 400 matcher i NHL, bland annat för Los Angeles Kings och Mighty Ducks of Anaheim.

Trots att Rychel är född i USA representerade han pappas hemland Kanada i JVM-samband. Han vann J18-brons 2012 och deltog även i J20-vm två år senare 2014. Kerby Rychel draftades 2013 av i första rundan av Columbus Blue Jackets.

Säsongen 2014/15 debuterade han i NHL då han gjorde fem matcher för Blue Jackets. Säsongen därpå blev det 32 matcher och 9 poäng för Blue Jackets. Därefter blev det bara 6 framträdanden i NHL för Montréal Canadiens och nu senast Calgary Flames.

Spelat mycket i AHL

För Kerby Rychel har det blivit begränsat med spel i NHL men i AHL har han spelat 289 matcher och gjort 197 poäng. Vilket är en fina siffror. Förra säsongen blev det 23 mål och 43 poäng på 57 matcher i Calgarys farmalag Stockton Heat.

— Vi får in en forward med bra karaktär och som jobbar stenhårt. Kerby vet hur man trycker dit puckarna och hans ambition är att ta sig tillbaka till NHL, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Nyförvärvet kom som en överraskning då inga ryktet har cirkulerat innan. Och Kerby Rychel ser på pappret ut att vara en intressant spelare. Örebro börjar även få till ett intressant lag som skulle kunna bli mer slagkraftig än förra säsongens.

FIKK - För att alla behövs