Örebro Futsal Club

Tjo i Tjögsta bjöd på sommarvärme och bra musik

Fredagen den 26 juli var det sommarpremiär för Tjo i Tjögsta utanför Glanshammar, på scen stod Viktor Olsson, The Magnettes och Moneybrother.

· Publicerad: 27 juli 2019 · 12.30.

Fredagen den 26 juli var det premiär för årets upplaga av Tjo i Tjögsta. Dessa event som under ett par år växt till en sommarens populäraste höjdpunkter. Under premiärkvällen uppträdde Viktor Olsson, The Magnettes och Moneybrother.

För ett par år sen började ett par musikintresserade individer arrangera spelningar i Tjugesta utanför Glanshammar. Dessa tappra själar hade flera års erfarenhet av event i Örebro. Men nu provade de att flytta ut konserterna på landet och vilken succé det blev.

Annons ▾

Pajalas stolthet bäst på Tjo i Tjögsta

Premiärkvällens line-up på Tjo i Tjögsta var imponerande, ikväll stod Viktor Olsson, The Magnettes och Moneybrother på scenen. Först ut var Stenungsunds stjärnskott Viktor Olsson, ensam med sin gitarr värmde han upp publiken med flera fina låtar. Bland annat en svensk cover på Bruce Springsteens The river.

Efter Olsson var det Pajalas stolthet The Magnetts tur att uppträda. Gruppen som gjorde sig kända för Örebropubliken under Live at Heart 2017. En explosiv och energisk grupp som frontats av de bägge tjejerna Sanna Kalla och Rebecka Digervall.

Precis som under Live at Heart bjöd de på ett lika häftig framträdande som då. Denna grupp är en personlig favorit och de bjöd publiken de fantastiska låtarna Killers in a Ghost town och Sad girls club. Kvällens bästa framträdande.

Moneybrother är en sann underhållare

Trots ett explosivt framträdde från The Magnettes var det Moneybrother eller Anders Wendin som han heter kvällens huvudakt. Det hade börjat skymma efter ett härlig dag med sommarvärme när den 44-årige Ludvikasonen klev på scenen.

Och Moneybrother sviker inte, precis som tidigare är han en sann underhållare som alltid ger järnet på sina konserter. Det märktes också att det var just Moneybrother som publiken hade kommit för att se på Tjo i Tjögsta då det var fullt framför scenen.

Här kommer ett par bilder från kvällen. Nästa gång är det Jill Johnson som kommer på besök. Hon gästar Tjo i Tjögsta lördagen den 17 augusti.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs