Örebro Futsal Club

Stekheta KIF slog Djurgården med 3-1

KIF Örebro tog ikväll en ny skalp när de hemmaslog Djurgården med 3-1. Stor matchhjälte blev Jenna Hellstrom med två mål.

· Publicerad: 31 juli 2019 · 23.30.

KIF Örebro fortsätter att överraska i årets damallsvenska säsong. Onsdagen den 31 juli tog man en ny tung seger hemma mot gästade Djurgården. Slutresultatet blev 3-1 efter att KIF gått till halvtidsvila med en ledning på 2-0.

Efter VM-uppehållet har KIF imponerat, man började med en tung bortaseger mot Piteå. Sen kryssade man borta mot hemmastarka Kopparberg/Göteborg. För Djurgården har det gått upp och ner, man förlorade senast hemma mot Eskilstuna med 0-3.

Annons ▾

Kreativt, snabbt och underhållande

KIF Örebro satte hög press på Djurgården direkt. Redan i den 1:a matchminuten hittade Jenna Hellstrom nyförvärvet Heidi Kollanen som kunde skjuta ett skott. Målvakten räddade men det skulle komma mer från hemmalaget.

Elin Rombing var nästa KIF-spelare att bränna ett bra läge. Hon snappade upp bollen i målområdet och skulle bara lägga in bollen men Djurgårdens målvakt Jennifer Pelley var snabb och räddade.

Hemmalaget spelade dock bra och skapade flera lägen där man pressade ner gästerna i sitt straffområde. Publiken fick se ett kreativt och snabbt KIF, som dessutom bjöd på en underhållande fotboll.

Jenna Hellstrom matchens gigant

KIF:s fina spel och höga press mot Djurgården skulle ge utdelning. I den 28.e matchminuten kunde kanadensiskan Jenna Hellstrom sätta 1-0 efter att han blivit frispelad. Hellstrom var riktigt bra under första halvlek och hotade gång på gång när hon gjorde sig själv spelbar.

Nästa spelare att näta blev KIF:s amerikanska Kayla Braffet. Hon stod bra placerade framför målet när hon tog vara på ett inlägg från Heather Williams. Även denna gång var Hellstrom iblandad på målet.

Matchen gick till halvtidsvila med 2-0 på resultattavlan. I andra halvlek visade återigen Hellstrom upp sig när hon satte 3-0 bakom Jennifer Pelley. I slutet av matchen kunde Djurgården reducera genom Olivia Schough men då var det redan avgjort.

KIF klättrade och Djurgården tappade

KIF tog ikväll en blytung seger mot ett på pappret namnkunnigt Djurgården. Men efter matchen ligger laget som innehåller namn som Olivia Schough, Petronella Ekroth och Mia Jalkerud på en niondeplats i tabellen.

Hemmalaget klättrade och ligger i nuläget på en tredjeplats, bara Rosengård och Kopparberg/Göteborg ligger före Örebroarna. Redan på söndag är det dags igen för KIF när man åker till Skåne för att möta Kristianstad.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs