Heidi Kollanen hjälte när KIF besegrade Piteå

KIF Örebro vann med 1-0 hemma mot Piteå lördagen den 10 augusti, detta efter att Heidi Kollanen avgjort i den 87:e matchminuten.

· Publicerad: 10 augusti 2019 · 16.32.

KIF Örebro fortsätter att imponera i årets upplaga av damallsvenskan. Under lördagen tog man tre nya poäng hemma på Behrn Arena efter de regerande mästarinnorna Piteå kommit på besök.

Det var en tidigt match som startade kl 13.45 och KIF Örebro kom till start utan avstängde Jenna Hellström. Hemmalaget ville komma tillbaka till det vinande spåret efter att åkt på en bortaförlust mot Kristianstad i förra omgången.

Piteå som förra året vann hela damallsvenskan och varit långt borta från samma spel och form som under guldåret. Sist de mötte KIF blev det en tung hemmaförlust med 0-3.

Heidi Kollanen matchhjälte med säsongens första mål

Heidi Kollanen kom till KIF efter VM-uppehållet och har imponerat. Hon är en kort men stark och snabb anfallare som skapar sina egna chanser. Hon har dock inte än gjort mål. I matchen mot Piteå hade hon två bra chanser, framför allt i andra halvlek.

Hon spelade sig förbi både målvakt och försvaren och skulle från sned vinkel lägga in bollen men den gick utanför. Men Kollanen skulle få sin revansch, i den 87:e matchminuten satte hon 1-0 till KIF. Ett mål som kom att bli matchvinnande och Heidi Kollanen blev matchhjälte.

Så var matchen mellan KIF och Piteå

KIF fortsätter som sagt att imponera, mot de regerande mästarinnorna Piteå har man denna säsong tagit 6 poäng genom både hemma – och bortasegrar. Och spelet fungerar bra för Örebroarna just nu.

I matchen mot Piteå fortsatte man att skapa kreativa och farliga målchanser. Man rullar mycket boll och helt plötsligt slår det till och laget får en rusning mot mål.

Bortlagt var inte ofarliga men det tog längre tid för dem att etablera spel. I slutet av första halvlek skapade man ett par intressanta målchanser som dock inte resulterade i något.

KIF som i skrivande stund gick upp till en andraplats i tabellen kommer i nästa omgång ställas mot Kopparberg/Göteborg. Den matchen spelas nu på onsdag den 14 augusti.