Örebro Futsal Club

Bildspecial – När Stanley Cup kom till stan

Måndagen den 12 augusti var det Carl Gunnarssons tur att spendera en dag med Stanley Cup bucklan. Och rent traditionellt visade han upp den i sin hemstad.

· Publicerad: 12 augusti 2019 · 20.10.

Måndagen den 12 augusti skrevs det sporthistoria i Örebro. För första gången någonsin kom Stanley Cup bucklan på besök. Denna trofé som lagen i NHL slåss om varje säsong. Och efter 82 omgångar och ett helt slutspel stod St.Louis Blues som segrare.

Carl Gunnarsson är född och uppvuxen i Örebro och för honom var det självklart att ta med sig Stanley Cup bucklan till sin hemstad. Vid klockan 12.00 fick han ta mot bucklan och kommer spendera de närmaste 12 timmarna med den.

Annons ▾

Besökte Trängen innan Stortorget

Under dagen ska Carl Gunnarsson genomföra ett par officiella event med bucklan. Bland annat träffade Gunnarsson runt 500 barn – och ungdomar vid Trängens idrottsplats.

Och det var inte slut där, vid klockan 16.30 drog nästa event igång. Då var det Stortorget i Örebro som fick besök av Stanley Cup bucklan. Efter ett par inledande tal och uppträdande från Metal Allstars dök Örebrosonen Carl Gunnarsson upp i en Mercedes. Under ett ständigt fotande gick han ner från Köpmangatan till scenen vid fontänen.

Detta var en historisk dag i Örebro, för första gången besökte Stanley Cup bucklan staden. För Carl Gunnarsson och St.Louis Blues var det första gången de vann en finalserie i NHL-slutspelet. För Blues var det också säsongens prestation då klubben låg sist i NHL i början av året.

Detta är Stanley Cup bucklan

Stanley Cup-pokalen är en av de äldsta priserna som delas ut till professionella lag i Nordamerika. Från början var det ett vandringspris mellan olika ligor. Men från säsongen 1926/1927 har trofén enbart delats ut till vinnaren av NHL-slutspelet.

Spelarna, tränarna och ledarna i det vinnande laget får sina namn ingraverade på pokalen. Trofén stannar i det vinnande laget fram till att nästa säsongs slutspel avgjorts då den övertas av de nya vinnarna. Spelaren för även spendera en hel dag med bucklan. Det är också därför Carl Gunnarsson kommer till Örebro med den.

Här kommer ett par bilder från dagen när Carl Gunnarsson visade upp Stanley Cup bucklan för Örebroarna. I början av Oktober drar en ny säsong igång och lagom till kommande vår drar slutspelet igång. Det återstår att se om St.Louis Blues kan försvara sin seger eller om en ny mästare kommer koras.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs