Örebro Futsal Club

Iida Murto förlänger med Örebro Volley

Under måndagskvällen kunde Örebro Volley bekräfta att finska talangen Iida Murto förlänger med klubben. Hon kom till Örebro inför säsongen 2016/17.

· Publicerad: 12 augusti 2019 · 21.18.

Iida Murto stannar i Örebro Volley, detta kunde klubben under måndagen bekräfta. 21-åriga Iida kom till Örebro inför säsongen 2016/17 och sågs redan då som en talang. Men hennes utveckling i klubben har sen ankomsten varit enorm.

— Iida gick från en redan bra anfallare till att göra matchavgörande inhopp och hennes självförtroende på plan blev barra större och större. Detta säger coach Jonas Svantesson i ett pressmeddelande som klubben skickade ut under kvällen.

Annons ▾

Detta är Iida Murto

Iida Murto kom från Finland till Örebro Volley och Sverige för att hon ville få mer tid på plan och större möjlighet att utvecklas. Säsongen 17/18 flyttade hon hem för att avsluta gymnasiet och våren 2018 anslut hon åter till klubben.

Hon fick en tråkig avslutning på säsongen när hon under semifinalerna skadade foten och blev borta från spel. Det innebar att Iida missade finalserien mot Engelholm. Under sommaren har hon haft tid till rehab och ser fram mot kommande säsong.

— Nästa säsong ser jag väldigt mycket fram emot att spela med många nya tjejer och dom gamla också. Mer unga spelare och jag kommer inte vara yngst. Jag tror också att det kommer vara riktigt bra säsong nu när vi har Svante kvar och han känner oss lite bättre. Jag har vunnit brons och silver i Sverige så alla kan gissa vad jag saknar, säger Iida Murto på klubbens hemsida.

Iida Murto ska börja plugga på Universitet

Till hösten ska Iida Murto börja plugga på Universitet och det var en av de bidragande anledningarna till varför hon stannade. Men självklart var det inte bara därför.

— Jätteroligt att stanna kvar. Jag har kommit in på Universitetet så jag ska börja plugga samtidigt. Och jag trivs riktigt bra i Örebro, säger Iida Murto i ett pressmeddelande.

Under måndag började laget träna igen och det officiella arbetet för säsongen 19/20 är nu i full gång. Bland annat så är det nu klart att det kommer spelas en träningsturnering helgen 21-22 september i Lindesberg och Örebro.

FIKK - För att alla behövs