Örebro Futsal Club

KIF föll tungt hemma mot Kopparbergs/Göteborg FC

Onsdagen den 14 augusti tog KIF Örebro emot Kopparbergs/Göteborg FC hemma på Behrn Arena. Det blev en klar seger med 0-3 till gästerna.

· Publicerad: 14 augusti 2019 · 23.18.

KIF Örebro föll tungt hemma mot gästande Kopparbergs/Göteborg FC onsdagen den 14 augusti. Slutresultatet skrevs till 0-3 efter gästerna satt spiken i kistan med ca 20 minuter kvar av matchen.

I KIF Örebro fanns det förhoppningar om att upprepa den bedrift man gjorde för ett par veckor sen när man kryssade borta mot Kopparbergs/Göteborg FC. Men idag var gästerna ett nummer starkare och kunde stort trots bra motstånd.

Annons ▾

Elin Rubensson gav Kopparbergs/Göteborg FC ledning

Sist dessa två lag möttes slutade det 0-0 och KIF stod för en bra insats och en mindre skräll. Faktum är att Närkelaget har imponerat under säsongen trots att man en av ligans lägsta spelarbudgets.

Men i dagens match tog Kopparbergs/Göteborg FC en grov revansch. Redan i den 14:e matchminuten kunde landslagsspelare Elin Rubensson ge gästerna ledningen med 0-1. Trots den tidiga ledningen försökte KIF att möjligheter för en kvittering.

I slutet av första halvlek föll Heather Williams efter att gästernas målvakt Jennifer Falk tagit bollen framför amerikanskan. KIF menade att Williams blev nerdragen men domaren valde att fria.

Många felpass men kreativiteten fanns kvar

Kopparbergs/Göteborg FC var ikväll det bättre laget och hade stora delar av matchen spelövertag. KIF gjorde inte någon dålig match men gästerna lyckades blotta deras svagheter. Framför allt på mittfältet där man både spelade fel och tappade boll allt för mycket.

Men kreativiteten finns kvar, KIF saknade inte målchanser. Heidi Kollanen fortsätter att skapa sina egna målchanser och är ett ständigt hot. Jenna Hellström och Kayla Braffet driver på bra på deras ytterkanter.

Mot slutet av matchen, under de sista 20 minuterna kan Kopparbergs/Göteborg FC punktera matchen. I den 71:e minuten sätter Julia Roddar 0-2 och i den 76:e skickar Rebecka Blomqvist in 0-3.

För gästerna innebär segern att de hakar på Rosengård i toppstriden men KIF tappar mark och får ställa in sig på att försöka slå Djurgården borta onsdagen den 21 augusti. Ett lag man besegrade hemma med 3-1 och som ligger precis över nedflyttningsplatserna i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs