Örebro Futsal Club

Respektera polisens avspärrningar

Polisens avspärrningar är till för att skydda, till exempel vid olyckor. Respektera därför avspärrningar när de finns och lyssna också på polisens uppmaningar.

· Publicerad: 15 augusti 2019 · 19.36.
Polis-avspärrat-Arkivbild
Arkivbild: Pressbilden

Under sommaren rör sig många människor ute på ett annat sätt än under andra delar av året. Man åker till exempel och hälsar på släkt och vänner, åker båt, badar eller går i skogen och plockar svamp. Det ökar också risken att råka ut för tillbud och olyckor.

När det händer något är en av polisens uppgifter att se till att räddningstjänst och andra som hjälper till kan arbeta ostört. Respektera därför de avspärrningar som sätts upp och följ polisens uppmaningar om du blir ombedd att flytta på dig eller dina tillhörigheter. Följer du inte uppmaningarna eller stör arbetet på en olycksplats har polisen rätt att avvisa dig.

Annons ▾

Avspärrningar kan också vara till för att skydda dig själv, till exempel efter en skogsbrand där det finns risk att kvarvarande träd faller omkull. Handlar det om en brottsplats som spärrats av riskerar du inte bara att störa de som arbetar där utan du kan också förstöra spår som är viktiga för att polisen ska kunna hitta och få gärningspersonen dömd för brottet.

FIKK - För att alla behövs