Polisen stoppade två män efter inbrott i Närkes Kil

Natten mot fredagen kunde polisen stoppa två inbrottstjuvar efter ett inbrott i en livsmedelsbutik i Närkes Kil. Detta efter hjälp från allmänheten.

· Publicerad: 16 augusti 2019 · 10.21.
Arkivbild-Polis
Arkivbild

Det var under natten mot fredagen som polisen fick in samtal om ett inbrott i en livsmedelsbutik i Närkes Kil nordväst om Örebro. Det var två män som brutit sig in affären och därefter lämnat platsen.

Enligt uppgifter ska de bägge männen observerats av en privatperson som larmade polisen samt följde efter de bägge inbrottstjuvarna. I höjd med avfallsstationen i Mellringe kunde polisen stoppa och gripa de bägge männen.

Annons ▾

En av de misstänkta inbrottstjuvarna kunde spåras med polishund efter att denne lämnat fordonet. Männen fördes till polisstationen för förhör.

Allmänhetens ingripande vid flera brott i länet

Inbrottet i Närkes Kil under natten är bara en i raden brott där allmänheten har ingripit. Polisen har fått hjälp och på det sättet lyckats gripa de misstänkta.

Under natten mot torsdagen kunde bland annat Örebro Tribune skriva om ett inbrott i Lärkeskolan i Nora. Där hade någon larmat polisen när denne hörde rutor krossa och varpå en polispatrull kunde gripa inbrottstjuvar på bär gärning.

Det var även under gårdagen som en privatperson larmade polisen angående en stöld på ett företag i Karlskoga. Två män i 30-årsåldern kunde stoppas på E18 med ett flertal stulna lastpallar i sitt fordon.

FIKK - För att alla behövs