Örebro Futsal Club

BK Häcken bröt ÖSK:s förlustfria svit

Söndagen den 18 augusti tog Örebro SK emot BK Häcken på Behrn Arena. Matchen slutade 1-2 till gästerna efter att ÖSK reducerat i slutet av andra halvlek.

· Publicerad: 18 augusti 2019 · 19.33.

ÖSK var inne i en bra form, fyra matcher utan förlust och sist man förlorade var 14 juli borta mot BK Häcken. Idag när de bägge lagen möttes förlorade ÖSK igen efter att gästerna vunnit med 1-2.

Matchen avgjordes i den 80:e matchminuten när Viktor Lundberg dundrade in 0-2 till BK Häcken. Trots en massiv forcering från ÖSK i slutet av matchen lyckades man aldrig komma ikapp. Agon Mehmeti gjorde säsongen första mål men närmare kom inte ÖSK.

Annons ▾

BK Häcken spelade smart och tog ledningen

Dagens match var långt ifrån den roligaste som har spelat på Behrn Arena. BK Häcken hade spelövertag och läste sönder ÖSK:s offensiv. Gästerna var först på i stortsett alla inlägg och inspel som ÖSK försökte skapa.

Det hindrade dock inte hemmalaget från att vara totalt ofarliga framåt. Johan Bertilsson sköt ett skott som gick precis utanför Peter Abrahamssons stolpe.

Istället var det gästerna som kunde ta ledningen i den 33:e matchminuten efter en rörig situation framför Oscar Janssons i ÖSK:s målet. På hörna nickade Joona Toivio in bollen i mål. Sett ur första halvlek såg ut var det ett rättvist resultat.

Agon Mehmeti gjorde säsongens första mål

Under andra halvlek skulle BK Häcken fortsätta ha spelövertaget. Tillslut blev det nästa frustande att se på hur ÖSK gång på gång tappade bollar i det offensiva uppspelet.

Och när Viktor Lundberg kunde skjuta 0-2 till gästerna kändes matchen över uppförsbacken bara jobbigare för ÖSK. Men ett par lyckade byten satte ändå press mot gästernas defensiv. Yaser Kasim kom in och drev på framåt och Agon Mehmeti skulle sätta reduceringen för hemmalaget.

I den 87:e matchminuten tog sig Jake Larsson förbi sin försvare och slängde in ett inlägg som hittade Mehmeti. Precis efter målet ville Mehmeti ta bollen och få igång spelet. En dispyt uppstod med Abrahamsson som blev varnad efter att domaren avbrutit det hela.

Åker till Uppsala

BK Häcken bröt alltså ÖSK:s förlustfria svit och kunde ta tre nya poäng. Laget ligger nuläget bara fyra poäng efter serieledade Djurgården. Stockholmslaget som imorgon möter Eskilstuna på hemmaplan.

För ÖSK väntar nu en bortamatch mot Sirius. Laget ligger två poäng före Falkenberg på kvalplats och förlorade dagens hemmamatch mot IFK Norrköping. Sirius kan blev en perfekt motståndare för ÖSK som måste vinna igen. Matchen spelas lördagen den 24 augusti.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs