Örebro Futsal Club

Regissör på Örebro länsteater bakom ett av Sveriges Oscarsbidrag

Örebro länsteater jobbar med en av regissörerna bakom ett av Sveriges Oscarsbidrag.

· Publicerad: 20 augusti 2019 · 09.38.
Oscar

Hugo Lilja gjorde stor succé med långfilmsdebuten Aniara som han regisserade tillsammans med Pella Kågerman. Filmen som baserades på Harry Martinssons rymdepos tog emot kritikerhyllningar och priser världen över och framgången har lett hela vägen till att filmen nu blir ett av Sveriges tre Oscarsbidrag 2019.

Filmtrailer till Örebro Länsteater

Parallellt med den egna regikarriären så gör Hugo Lilja också Örebro länsteater’s filmtrailers inför årets föreställningar.

Annons ▾

– Hur vi kommunicerar med publiken inför teaterbesöket blir viktigare och viktigare om vi ska fylla våra salonger. Att göra konstnärligt intressanta trailers är en väg att hitta ny publik och jag har alltid tyckt att Hugo Lilja är en fantastisk filmregissör. Jag är glad och stolt att han jobbar med länsteaterns föreställningar trots att han är så eftertraktad filmregissör, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro länsteater.

Första premiären för säsongen

Redan nu på torsdag filmar Hugo trailern till ”Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula” som är Örebro länsteaters första premiär för säsongen.

— Det är inspirerande att få samarbeta med kreatörer till vitt skilda pjäser som alla har gemensamt att de tar ut svängarna. Det finns en lekfullhet och nyskaparlust på teatern nu som är väldigt befriande, säger Hugo Lilja.

Fakta om Örebro Länsteater
Örebro länsteater ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Man har som uppdrag att erbjuda invånarna i länet professionell teater av hög konstnärlig kvalitet samt att vara en regional resurs, för såväl professionella teateraktörer och amatörteater som för skolan i dess olika former.

FIKK - För att alla behövs