Örebro Futsal Club

Över 4600 sprang Blodomloppet i Örebro

Torsdagen den 22 augusti arrangerades Blodomloppet i Örebro. Till årets start ska över 4600 anmält sig för att delta i loppet.

· Publicerad: 22 augusti 2019 · 20.34.
Yngsta deltagaren Blodomloppet

Torsdagen den 22 augusti genomfördes Blodomloppet i Örebro. Starten ägde i vanlig ordning rum vid Trängens Idrottsplats. I år ska över 4600 löpare varit anmälda.

Blodomloppet är ett nationellt motionslopp som arrangeras på flera platser runt om i Sverige. Syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. År 2018 arrangerades totalt 17 stycket lopp som lockade 106 184 deltagare.

Annons ▾

Stor uppslutning på Blodomloppet trots regn

Örebro Tribune var på plats under kvällen vid Trängens IP för att bevaka evenemanget. Vi kunde bevittna om att det var en stor uppslutning trots att himlen öppnade sig och fällde en och en annan droppe på deltagarna.

Loppet i Örebro var uppdelat i flera etapper men femkilometersbanan gick runt Varbergaskogen med start och målgång på Trängens Idrottsplats. För de allra yngre deltagarna fanns det lilla blodomloppet.

Även årets upplaga av Blodomloppet äger rumt på 17 olika städer runt om i Sverige. Den 16 maj drog årets upplaga i gång i Uppsala och det hela avslutats i Karlskrona i början av September.

Vi uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning

Det är föreningen Blodomloppet Sverige som ligger bakom evenemanget. Det är en ideell förening vars medlemmar är idrottsföreningar och blodcentraler. 1993 grundade föreningen de första loppen med orden — Framtidens blodgivare finns bland motionärer.

— Vi ser att många motionslopp tappar deltagare, men Blodomloppet står stadigt och vi ser att många av våra lopp ökar stadigt från år till år. Det känns roligt att allt så många är med och uppmärksammar vikten av att ge blod, säger Claes Fagerström på Blodomloppets hemsida.

Överskott från alla intäkter går tillbaka till arrangörsföreningarnas ungdomsverksamheter samt till att främja vikten av blodgivning. Arrangörerna vill också poängtera i samband med loppen valde fler att lämna blod. I år har bland annat 2 495 personer lämnat blod i samband med Blodomloppet.

Foto: Pressbilden
Text: Martin Avedal

FIKK - För att alla behövs