United Stage får egen scen under Live at Heart

Bokningsbolag United Stage inleder i år ett samarbete med Live at Heart. Under torsdagen den 5 september kommer de basa över en egen scen.

· Publicerad: 23 augusti 2019 · 21.47.

Ett av Sveriges största bokningsbolag United Stage inleder i år ett samarbete med Live at Heart. De kommer att presentera en egen scen under festivalen. Totalt kommer fem akter från olika genres presenteras.

— Vi har haft festivalen under uppsikt en längre tid. I år kände vi att Live at Heart tagit ett stort kliv i sin utveckling och vi bestämde oss för att ge full support. Vi tror att det på sikt kommer att bli ett utmärkt sammanhang för nya artister att visa upp sig, säger Lars Rixon på United Stage.

Annons ▾

United Stage presenterar följande artister

Moa Lignell och Kitok är de två största namnen som kommer uppträdda på den scen United Stage basar över under Live at Heart.

Den tidigare Idol-deltagaren Moa Lignell har inte bara hunnit med att skriva och släppa två egna album. Hon har även skrivit låtar åt andra svenska artister. Så som ’Vi har varit här förut’, som skrivits åt Sonja Aldén.

Våren 2018 var hon ute på en omfattande Sverigeturné tillsammans med Janne Schaffer, och föreställningen ”Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten”. Hennes debutsingeln ’When I Held Ya’ som har streamats över 21 miljoner gånger.

Kitok har med en omisskännelig röst och en sällsynt energi plöjt upp en egen fåra inom svensk hiphop. Eller rättare sagt i svensk musik på det hela taget. Oavsett genre. En röst för landsbygden i allmänhet och sina samiska rötter i synnerhet.

Inland Empire är Magnus Ekelunds tredje album som Kitok, det alias han tagit från sitt samiska släktnamn. Debuten, platinastreamade ”Paradise Jokkmokk” präglades av revanschlusta och uppföljaren #Darkwebdetox av identitetskris.

Duon ShitKid kommer till Live at Heart

ShitKid är en duo bestående av Åsa Söderqvist och Lina Molarin Ericson. De har på kort tid hunnit bli en av Sveriges mest omtalade band och har hyllats av såväl internationell som nationell press.

Soundet kan beskrivas som en slags skev anti-pop. De har de senaste åren trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande, nya, alternativa och provokativa liveband.

De har turnerat runtom i Skandinavien, Europa och USA med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm, The Great Escape och SXSW-festivalen. Våren 2019 släppte ShitKid sitt andra album Detention och kommer redan i höst släppa ett tredje album.

Fler artister som United Stage presenterar

Trion VERO är definitionen av ett modernt band. Sammanförda av nattlivet, gick de från att mixa disco, till att starta ett band och äntra rockscenen.

Julia Boman, Amanda Eddestål och Clara Gyökeres har ingen trummis av anledningen ”an 808 is never late”, istället jobbar bandet endast med gitarr, bas och synth, vilket har gett upphov till deras internationella speciella sound. På debut EP’n banar VERO vägen för en ny ådra i svensk populärmusik. De är genrelösa, nytänkande, djärva – och visar med integritet och humor varför de kallas svenska popens svarta får.

brenn. efter danska Roskildefestivalen och norska Øyafestivalen, är de för första gången i Sverige. brenn. är den norska duon som bevisar att rocken kan vara orädd, fri, färgsprakande och dessutom driven av osannolika musikaliska referenser.

Pressen i Norge är lyrisk, norska P3 nominerade brenn. till prestigefyllda ”Årets Urørt” och var de än spelar tävlar skribenterna om bästa superlativ. En av Norges största tidningar, VG, skrev efter Øyafestivalen i Oslo att ”detta är rockens framtid”.

Återfinns i Konserhusets Foajé

Live at Heart äger rum mellan den 4 -7:e september. På torsdagen den 5 september kommer bokningsbolaget United Stage inta Konserhusets Foajé. Under kvällen kommer alla de akter som blev presenterade att uppträda.

FIKK - För att alla behövs