KIF förlorade mot bottenlaget Limhamn Bunkeflo

Söndagen den 25 augusti tog KIF Örebro emot Limhamn Bunkeflo på Behrn Arena. Det blev en bortaseger med 0-1 efter ett tidigt mål i första halvlek.

· Publicerad: 25 augusti 2019 · 21.41.

Efter den tunga hemmaförlusten mot Kopparbergs/Göteborg FC följde KIF upp med att bortaslå Djurgården med 1-4. Idag när bottenlaget Limhamn Bunkeflo kom på besök var det förväntat att KIF skulle ta tre nya poäng.

Men det blev Limhamn Bunkeflo som åkte hem till Skåne med tre viktiga poäng plus att man gick förbi Djurgården. Nu ligger Stockholmslaget på nedflyttningsplats tillsammans ned Kungsbacka. För KIF blev förlusten tung då man tappade i toppstriden.

Tidigt mål i första halvlek räckte för Limhamn Bunkeflo

Segern grundlades redan under första halvlek för gästerna. I den 17:e matchminuten kunde Erin Gunther förvalta en hörna och skicka in ledningsmålet för Limhamn Bunkeflo. Detta var lagets första riktiga bra chans i matchen.

Det har var KIF Örebros match rent spelmässigt, man hade bollinnehav och skapade flera bra chanser mot mål. Men det tidiga målet verkar ha stressat KIF och man såg pressade ut. Under en sekvens i första halvlek fick hemmalaget igång en stor press mot gästerna. Denna avbröts när förre KIF-spelare Hanna Terry föll till marken.

I andra halvlek gick KIF och satte en enorm press mot Limhamn Bunkeflo. Detta utan att man fick någon utdelning. Heidi Kollanen höll sig framme men kunde inte peta in bollen i mål.

Har KIF svårt att spela i underläge?

Inget lag vill ligga under i en match men KIF har på slutet haft problem att hantera ett underläge. I matchen mot Kopparbergs/Göteborg FC fick man också ett tidigt underläge och kunde trots bra lägen kvittera matchen.

I andra halvlek höjde KIF pressen mot Limhamn Bunkeflo men samtidigt slog man bort flera inlägg och skott. KIF såg stressade ut och ju längre matchen led ju mer öppnade man upp sig.

Gästerna fick ett par gyllene tillfällen att punktera matchen men missade. Det blev även tydligt att Limhamn Bunkeflo inte är ett bra lag. Samtdigt ska man inte ta ifrån gästerna att de faktiskt gjorde en bra match rent försvarsmässigt.

Skåningarna kan ta vara på tillfället och har nu gått om Djurgården i tabellen. Djurgården som idag åkte på sin sjunde raka förlust borta mot Kristianstad. Kristianstad är också KIF:s nästa motståndare, Skånelaget kommer på besök lördagen den 7 september. Matchstart är klockan 14:00.