Misstänkt för mordet i Hjärsta – begärd häktad

Den 45-årige man som i tisdags greps misstänkt för mordet på Lena Wesström begärdes under fredagen häktad för sannolika skäl misstänkt för mord.

· Publicerad: 30 augusti 2019 · 10.46.

Den man i 45-årsåldern som i tisdags greps misstänkt för mordet på Lena Wesström i Hjärsta begärdes under fredagen häktad misstänkt för sannolika skäl till mord. Det var under maj 2018 som den 45-årige Lena Wesström försvann från sitt hem och senare hittad mördad.

Häktningsförhandlingen mot den 45-årige mannen kommer att hållas under fredag eftermiddag. Efter avslutad förhandling kommer åklagare Åsa Hiding lämna en kort kommentar.

Annons ▾

Finns risk att den misstänkte förstör bevis

Anledningen till att 45-åringen begärs häktad är att åklagaren anser att denne kan förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen så kallad kollusionsfara. Därför släpper man inte den misstänkte på fri fot.

Dessutom är straffstadgandet för mord sådant att häktning ska ske om det inte är uppenbart att skäl för häktning saknas, så kallad obligatorisk häktning. Åklagaren anser också att den misstänkte ska vara ålagd restriktioner.

Lena Wesström – Detta har hänt

Det var i maj 2018 som en den 45-årige Lena Wesström försvann från sitt hem i Hjärsta. Efter ett par dagar hitta en privatperson den försvunna kvinnan ett par hundra meter från sitt hem. Detta trots ett intensivt spaningsarbete från polisen.

Misstankarna om mord var från början starka och redan ett par dagar senare kunde man gripa en misstänkt. Det var en man i 40-årsåldern som då bara var skäligen misstänkt för mord. Denne släppte fri efter ett par dagar.

Samma person greps i tisdags återigen misstänkt för mord. Denna gång har man höjt graden till sannolika skäl till mord .

FIKK - För att alla behövs