Örebro Futsal Club

Ny tung förlust för KIF efter otäcka smällen

KIF Örebro förlorade på nytt när laget tog emot Kristianstad under lördagen. Men match kom istället att handla om den otäcka smäll Danielle Rice ådrog sig.

· Publicerad: 7 september 2019 · 18.59.

Lördagen den 7 september tog KIF Örebro emot Kristianstad på Behrn Arena. Matchen slutade 0-1 till gästerna men snacket efteråt skulle mer handla om den otäcka smäll KIF:s målvakt Danielle Rice ådrog sig.

Det var ca sju minuter in i matchen som Danielle Rice kolliderade med Svava Ros Gudmundsdottir. Smällen tog så illa på Rice att hon enligt uppgifter skall legat avsvimmad i fyra minuter. Ambulans tillkallades och matchen fick avbrytas.

Annons ▾

Rice fördes med ambulansen till sjukhus och KIF bytte in Mimmi Paulsson-Febo. Efter ca 22 minuters avbrott kunde matchen återupptas.

KIF Örebro har svårt att göra mål

När matchen kom igång var det KIF Örebro som var det bättre laget. De hade bollinnehav och pressade tillbaka Kristianstad som inriktade sig på försvar. Men precis som i förlustmatchen mot LB07 hade KIF svårt att göra mål.

Mot Kristianstad fick dock inte KIF något tidigt baklängesmål som stressade upp dem. Men man skapade samma offensiva missar, bollar som slogs bort eller inlägg som lästes av motståndarna. När väl KIF kom fram till mål saknades skärpan i avslutet.

Pausresultatet skrevs till 0-0 då gästerna till skillnad från KIF inte hade lyckas skapa något framåt mot inbytte Mimmi Paulsson-Febo. Gästerna hade dock så här långt genomfört en bra defensivmatch.

Straffmål gav Kristianstad segern

I andra halvlek fortsatte KIF att pressa Kristianstad för att försöka göra ett ledningsmål. Men utdelningen uteblev trots ett par fina chanser. Istället var det gästerna som skulle ta ledningen i matchen.

Efter ca 70 minuters spel lyckades gästerna att etablera sig i offensiv zon och skapa press. Det resulterade i att Kristianstadspelare fälldes i straffområdet och Therese Ivarsson kunde förvalta straffen som gav gästerna ledningen.

Det visade sig vara det avgörande målet och KIF föll tungt även denna gång på hemmaplan. I slutet av matchen försökte man dock forcera in en kvittering men Kristianstad kunde hålla mot.

Två raka förluster

För KIF innebär det nu att man har två raka förluster och tappar mark i tabellen. I nästa omgång möter man Vittsjö på bortaplan, ett Vittsjö KIF premiärslog men som för tillfället är i bra form.

Vittsjö bortaslog idag jumbon Kungsbacka och ligger på en andraplats i tabellen bakom Rosengård. Klart ett jobbigt motstånd för KIF, men kan favorittrycket på Vittsjö tala för KIF som nu inte behöver vara det förande laget.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs