Örebro Futsal Club

Hemvården bjuder in till visning av framtida satsningar på tekniska stöd- och hjälpmedel

Förändringsarbetet för att anpassa äldreomsorgen och hemvården till att vi blir allt fler äldre i samhället har påbörjats – nu bjuder Hemvården i Örebro kommun in till visning av en ”testlägenhet”.

· Publicerad: 9 september 2019 · 08.29.
Örebro Kommun-Slottet-Örebro Tribune

Ett långsiktigt förändringsarbete har påbörjats för att anpassa äldreomsorgen och hemvården till att vi blir allt fler äldre i samhället. Därför bjuder nu Hemvården i Örebro kommun in till visning av en ”testlägenhet”, samt dialog om hur våra framtida satsningar på tekniska stöd- och hjälpmedel kan riktas inom kommunens hemvård.

Testlägenhet i området Ladugårdsängen i Örebro

Det finns idag flera olika tekniska stöd- och hjälpmedel som kan underlätta för äldre i hemmet. Örebro kommun har en så kallad testlägenhet, som är inredd med olika tekniska stöd- och hjälpmedel. Här pågår även olika forskningsprojekt med robotar och annan teknik. I denna testlägenhet kan nya produkter prövas i hemlika förhållanden och förslag på nya funktioner kan ges för att bidra till framtida utveckling.

Annons ▾

Hemvården i Örebro kommun bjuder in till en visning av testlägenheten och en dialog om framtida satsningar på tekniska stöd- och hjälpmedel. Inbjudna till denna dialog är äldre med beviljade hemvårdsinsatser, medarbetare inom hemvården, hemvårdschefer samt politiker från Hemvårdsnämnden.

FIKK - För att alla behövs