Örebro Futsal Club

KIF Örebro klara för nästa års säsong av damallsvenskan

Trots en tuff bortaförlust mot Vittsjö och tre raka förluster blev KIF Örebro klara för nästa års säsong av Damallsvenskan i helgen.

· Publicerad: 16 september 2019 · 19.36.

Tre raka förluster och ett tufft motstånd i den kvarvarande omgångarna. Trots detta blev KIF Örebro klara för Damallsvenskan 2020. Detta på grund av att bottenlagen Djurgården och Limhamn Bunkeflo enbart kryssade i söndagens möte.

— Trots att vi inte fått den poängutdelning som vi önskat på slutet, är vi givetvis glada med att kontraktet nu är fixat. Totalt sett har vi gjort en stark säsong och många spelare har tagit stora kliv i sin utveckling, säger tränarna Stefan Ärnsved och Micke Kindgren.

Annons ▾

Tuff bortaförlust mot Vittsjö

KIF Örebro har haft det knackigt på slutet och i lördags kom den tredje raka försluten när man förlorade borta mot Vittsjö. Segerskytt blev den förre KIF-spelaren Michelle de Jongh.

Men i det stora hela har KIF imponerat och låg vid ett tillfällen på topp fyra i tabellen men på grund av poängtappet har man åkt ner till en åttondeplats. Där finns risken att KIF kommer att ligga kvar då man har ett par tuffa matcher kvar. Bland annat i nästa omgång då man ska möta Rosengård på bortaplan.

— Vi är som sagt glada men inte nöjda, nu vill vi göra ett bra avslut på säsongen. Detta säger Ärnsved och Kindgren angående att KIF Örebro blev klara för spel i Damallsvenskan nästa år.

Djurgårdens första poäng på åtta matcher

Djurgården har varit säsongens stora besvikelse. Laget med flera profiler i truppen, bland annat Olivia Schough och Petronella Ekroth har inte presterat. När man igår kryssade mot Limhamn Bunkeflo tog man sin första poäng på åtta matcher.

Ironiskt nog var det just Limhamn Bunkeflo man senast tog poäng på. En bortaseger med 0-1 i slutet av juli. Dock väntar ett spännande avslut mellan de två lagen då det bara skiljer två poäng. Djurgården har 10 och Limhamn har 12.

I och med att Djurgården i nuläget har 10 poäng och att det återstår 15 att spela om blev KIF Örebro klara. KIF har 26 poäng och Djurgården kan totalt få 25. Seriens jumbo Kungsbacka har i nuläget bara 4 poäng och kan komma upp i 19.

Både Djurgården och KIF Örebro har Kungsbacka kvar att möta innan säsongen är över. Det återstår att om Djurgården kan hålla sig kvar. För KIF kan nu slappna av och njuta att de tagit sig från Elitettan och säkrat nytt Damallsvenskt kontrakt.

FIKK - För att alla behövs