Örebro Futsal Club

Örebro segrade i hemmapremiären mot Luleå

Tisdagen den 17 september tog Örebro Hockey emot Luleå i hemmapremiären i Behrn Arena. Det blev en seger till Örebro med 2-1.

· Publicerad: 18 september 2019 · 00.23.

Tisdagen den 17 september var det hemmapremiär för Örebro Hockey när det tog emot Luleå i Behrn Arena. Matchen slutade 2-1 till ÖHK efter mål från Mathias Bromé och Glenn Gustavsson.

Örebro som inledde seriepremiären med att bortaslå mot Färjestad med 4-6 följde upp med en ny seger. Nu har man inlett SHL-säsongen 2019/20 med två raka segrar. Det mot två förväntade topplag i Färjestad och Luleå.

Annons ▾

Luleå tog ledningen i powerplay

Första perioden slutade 0-0 och Örebro vann skotten över Luleå med 11-6. Hemmalaget hade dock ett par fina chanser att ta ledningen men lyckades inte riktigt sätta dit pucken. Det skulle utvecklas till en match mellan de bägge målvakterna Joel Lassinantti och Dominik Furch.

Det var först när Luleå fick powerplay tidigt i andra perioden som de även sträckte nollan. Robin Kovacs fick god tid på sig när han pricksköt in 0-1 bakom Dominik Furch i Örebromålet.

Drömmål av Mathias Bromé

Luleå tog över en del av spelet efter sitt ledningsmål och kunde pressa tillbaka Örebro. Men kvitteringen kom som en blixt från klar himmel. Sakari Salminen slog en snabb passning som hittade Mathias Bromé. Han kunde sticka på en kontring och kom fri med Joel Lassinantti.

Bromé slog till med en Kentadraging och pucken letade sig förbi Lassinantti. På jumbotronen stod det 1-1 och Bromé slog till med ett drömmål i sin debutmatch för Örebro på hemmaplan. Snacka om att levererar, dessutom gjorde han två mål mot Färjestad i lördags.

Resultatet 1-1 skulle stå sig in i tredjeperioden där Örebro genom Glenn Gustavsson kunde ta ledningen 2-1. Detta skedde i en sekvens där det var avvaktande utvisning.

Glenn Gustavsson blev matchhjälte men kunde också blivit syndabock då han i matchens slutskede drog på sig en onödig utvisning. Trots en enorm press från Luleå kunde Örebro hålla emot och bärga tre poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs