Örebro Futsal Club

Linnea Henriksson åker ut på en ny turné

I somras besökte Linnea Henriksson Stadsträdgården, fredagen den 20 september kom beskedet att hon åker ut på en Jul-turné.

· Publicerad: 20 september 2019 · 16.34.
Arkivbild: Pressbilden

Senast Örebroarna kunde beskåda Linnea Henriksson var i somras på Stadsträdgården. Idag kom beskedet att hon släpper en Jul-EP och åker ut på en ny turné i vinter. Den 20 december kommer hon till Hjalmar Bergman Teatern i Örebro.

Förra vintern trollband Linnea Henriksson både publik och kritiker när hon bjöd på julkonserter i pampiga Vinterträdgården på anrika Grand Hotêl i Stockholm. Nu kommer äntligen chansen för resten av landet att ta del av Linnea Henrikssons julmagi.

Annons ▾

Linnea Henriksson släpper en Jul-EP

Den 1 november släpps Jul-EPn ”TILL__FRÅN__” och den 29 november beger hon sig ut på en exklusiv och intim julturné tillsammans med sitt band.

EPn är producerad och arrangerad tillsammans med Johan Eckeborn, som bland annat arbetat med Jonathan Johansson. Den innehåller klassiska jullåtar på såväl svenska som engelska och två helt nyskrivna spår.

Detta är Linnea Henriksson

Linnea Henriksson är född 1986 i Halmstad och är en svensk pop och jazzsångare samt låtskrivare. Hon deltog i Idol 2010 där hon placerade sig som bästa fyra. Sedan dess givit ut tre fullängdsalbum i eget namn.

Hon har vunnit pris på både på P3 Guld-galan (Årets artist 2013 & Årets Pop 2019) och Grammis-nomineringar (Årets pop och Årets artist, 2018). Hon har deltagit i Musikhjälpen (2014, 2015 samt resande reporter 2017). Förra året var hon aktuell i TV4’s populära TV-program Så mycket bättre.

Info om turnén

29 nov– Luleå, Kulturens hus
30 nov– Skellefteå, Folkparken
3 dec– Göteborg, Stora Teatern
4 dec– Jönköping, Jönköpings konserthus
5 dec– Malmö, Slagthuset
7 dec– Halmstad, Halmstad Teater
8 dec– Vara, Vara Konserthus
13 dec– Nyköping, Culturum
14 dec– Bollnäs, Bollnäs Kulturhus
18 dec– Norrköping, Arbis Bar & Salonger
19 dec– Linköping, Konsert & Kongress
20 decÖrebro, Hjalmar Bergman Teatern
21 dec– Stockholm, Göta Lejon

Biljetterna släpps på måndag den 23 sep kl 10.00. De går att köpa via LiveNation.se.

FIKK - För att alla behövs