Örebro Futsal Club

Örebro föll tungt hemma mot Frölunda

Lördagen den 21 september tog Örebro emot Frölunda och det blev en bortavinst med 3-4 efter att Ryan Lasch gjort mål i powerplay.

· Publicerad: 21 september 2019 · 23.28.

Lördagen den 21 september tog Örebro emot Frölunda i Behrn Arena. Ett lag som är regerande mästare och ett lag som satsar för att nå slutspel. Örebro hade två raka vinster innan torsdagens förlust samtidigt som Frölunda tog sin första seger.

Det blev en match som avgjordes i tredje perioden och det svängde rejält. Frölunda gick från 1-1 till 1-3 inom loppet av två minuter. Därefter slog Shane Harper till med två mål innan Ryan Lasch kunde avgöra i powerplay.

Annons ▾

Örebro tog ledningen genom Mastomäki

Det var Örebro som tog ledningen i matchen, redan i tredje minuten kunde lagkapten Christopher Mastomäki runda kassen och sätta 1-0, Men efter målet tog Frölunda över och vann skotten med 6-14 i första perioden.

I andra perioden fortsatte gästerna och pressa vilket bland annat tvinga Örebro till att ta time-out. Och när det hängde ett Frölundamål i luften bjöd tyvärr hemmalaget in dem i matchen. Det blev också det första stora misstaget från Örebros sida

Efter stor Frölundapress lyckades Örebro ta tillbaka pucken men Stefan Warg spelade helt fel och Rhett Rakhshani höll sig framme. Han kunde retsamt peta till pucken som hamnade i nätmaskorna bakom Dominik Furch.

Ryan Lasch avgjorde för Frölunda

Tredje perioden blev både underhållande och spännande. Frölunda kunde under loppet av två minuter gå upp till både 1-2 och 1-3 genom Simon Hjalmarsson och Rhett Rakhshani. Rakhshanis andra mål för kvällen.

Men det skulle visa sig att det fanns en tvåmålsskytt även i Örebro. När gästerna hade spelet och matchen slog Shane Haper till två gånger på rad och hans mål betydde 2-3 och 3-3. Det var dock nu som Örebro återigen skulle göra misstag och det kom att kosta åtminstone en poäng ikväll.

Med fyra minuter kvar av tredje perioden åker gästernas Mats Rosseli Olsen ut. Örebros powerplay hinner bara vara i 36 sekunder när Ryan Stoa åker ut. Hemmalaget bränner en chans att spela fem mot fyra och när dessutom Jordan Boucher åker ut med en minut kvar kommer spiken i kistan.

Ryan Lasch behöver 25 sekunder på sig att sätta 3-4 bakom Furch och amerikanen blir stor hjälte i Frölunda. Örebro som lyckades komma tillbaka genom två snabba mål såg även till att tappa en poäng ikväll.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs