Örebro Futsal Club

ÖSK besegrade krislaget Östersund med 2-0

Onsdagen den 25 september tog Örebro SK emot Östersund på Behrn Arena. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget efter bland annat ett självmål.

· Publicerad: 25 september 2019 · 23.55.

Det går inget bra för Östersund, klubben som för ett par år sen skördade framgångar i Europar rasar i den allsvenska tabellen. Dessutom brottas klubben med ekonomiska problem.

ÖSK tog emot Jämtlandsklubben på Behrn Arena under onsdagskvällen den 25 september. När domaren blåste av matchen hade hemmalaget Örebro vunnit med 2-0 och Östersund är på allvar indragen i bottenstriden.

Annons ▾

Kanske en av de sämsta halvlekarna denna säsong

Första halvlek blev ingen höjdare, förmodligen en av de sämsta halvlekarna som spelat på Behrn Arena den här säsongen. Två lag som knappt lyckades skapa något framåt. Ibland kändes det som domaren var mer aktiv då denne delade ut fyra gula kort.

Det var först på slutet som det hände något framåt, både ÖSK och Östersund kunde skapa två kvalificerade målchanser precis innan pausvilan. I ÖSK var det Johan Bertilsson som sköt ett skott som Aly Keita kunde fånga.

De bägge lagen gick till pausvila med 0-0 på resultattavlan och detta kändes som ett ganska troligt slutresultat då som sagt inget av lagen lyckades skapa något framåt.

Ett självmål knäckte Östersund

Under andra halvlek höjde ÖSK spelet och var det lag som visade mer vilja. Men trots ett högre tempo så var det ett självmål som skulle sänka Östersund. Kevin Wright tog sig förbi sin försvarare och slog ett inlägg som Ouattara slog in i eget mål.

På ett sätt kan självmålet bli en symbol för den kris Östersund befinner sig i. Inget går bra hos dem trots att man ändå spelar en helt okej fotboll. Man försökte på slutet få in en kvitteringen men öppnade upp sig bakåt och ÖSK kunde utnyttja denna svaghet.

Agon Mehmeti skulle ha två bollar i mål, varpå den första blåstes av för offside. Men andra gången satt den stenhårt bakom Keita när Mehmeti slog in en passning från Martin Broberg.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs