Örebro Futsal Club

Seniorfestivalen firar 10-år – invigning på måndag

Seniorfestivalen pågår mellan 30 sep – 5 okt och bjuder på mängder av aktiviteter runt om i Örebro. Fokus är att främja seniorers hälsa och livskvalitet.

· Publicerad: 26 september 2019 · 14.35.

Seniorfestivalen fyller tio år i år. Under åren har festivalen vuxit i omfattning och blivit ett av Örebro kommuns största evenemang. Festivalen grundades efter en idé av Maidi Ward.

Inspirerade av Pridefestivalen gjorde de en skrivelse till Örebros pensionärsföreningar och Örebro kommun. Idén blev verklighet och sedan dess anordnas varje år en festival för alla som känner sig som senior.

Annons ▾

— Festivalen äger alltid rum första veckan i oktober och lockar varje år över 6000 personer till de olika evenemangen. Vi hoppas på lika många deltagare i år och att aktiviteterna ska inspirera målgruppen att till exempel fortsätta besöka en träffpunkt eller börja med en ny aktivitet, säger Sofia Green, seniorlots, Frivillig och hälsofrämjande enheten.

Seniorfestivalen invignings med musik och mingel

Festivalen invigs med fika och underhållning med Lyrans musikkår på Olof Palmes torg måndag 30 september klockan 12.30. Senare under dagen klockan 13.20 flyttar invigningen in på Club 700 där det bjuds på invigningstal, mingel, musik och frågesport.

Camilla Weckström, enhetschef för Frivillig och hälsofrämjande enheten hälsar välkommen och John Johansson, ordförande i Programnämnd Social välfärd invigningstalar.

Urval från programmet

På tisdagen är det bland annat vernissage på Centrumgården Betelkyrkan, där seniorer som inte är etablerade konstnärer får chans att ställa ut sin konst.

På onsdagen hålls det traditionella Seniorvarvet som är en uppskattad tipspromenad med kluriga frågor och övningar. Det kommer även finnas föreningar på plats och tillfälle att prova på boule och sittdans. Seniorvarvet äger i år rum vid Karlslunds Motionscentral.

Under torsdagen uppmärksammas den nationella kampanjen ”Balansera mera” som syftar till att förebygga fallolyckor bland seniorer. De som kommer till Tegelbruket mellan kl. 9-15 har möjlighet att prova på fallträning, göra balanstest, lyssna till seminarier om hälsa och ta del av utställare på plats.

Avslutas på lördag den 5 oktober

Festivalen avslutas lördag 5 oktober klockan 10-16 med en stor mässa på Conventum Arena med över 90 utställare så som företag, föreningar och studieförbund.

Efter mässan är det dags för underhållning på Conventum Kongress. Dörrarna öppnas klockan 16. Kalle Moraeus med musikanter kommer stå för musikunderhållningen och komikern Ann Westin kommer bjuda på en inspirerande föreläsning.

FIKK - För att alla behövs