Örebro Futsal Club

Rögle straffade Örebro i Behrn Arena

Torsdagen den 26 september tog Örebro Hockey emot Rögle i Behrn Arena. Matchen slutade 2-3 till gästerna efter straffläggningen fick skilja dem åt.

· Publicerad: 27 september 2019 · 00.33.

Örebro Hockey följde upp den jobbiga förlusten mot Frölunda med att återigen förlora på hemmaplan. Ikväll när man tog emot Rögle förlorade man på nytt. Denna gång fick straffar skilja de bägge lagen åt.

Gästerna kunde vinna med 2-3 efter att Leon Bristedt blivit ensam målskytt i straffläggningen. Förlusten för Örebro innebär att de nu förlorat tre raka matchen och enbart tagit en poäng.

Annons ▾

Rögle chockade Örebro med tidigt mål

Det blev en underhållande och fartfylld match ikväll, bägge lagen åkte mycket skridskor och ibland hade faktiskt domarna svårt att hänga med i farten. Några konstiga beslut togs under matchens gång.

Rögle chocköppnade genom att redan i matchen första minuter sätta 0-1 i powerplay. Detta efter att Daniel Muzito-Bagenda åkt ut för holding. Målskytt för Rögle blev kanadensaren Kodie Curran.

Men Örebro skulle komma tillbaka, ca nio minuter in i första perioden vann Mathias Bromé pucken bakom Rögles mål. Han kunde passa Ryan Stoa som elegant la in pucken bakom Christoffer Rifalk. 1-1 blev också pausresultatet efter första perioden.

Glenn Gustavsson slogs och Örebro tog ledningen

I andra perioden var det Örebro som skulle ta ledningen genom ett powerplaymål. Aaron Irving satte säsongens första när han pricksköt in 2-1 bakom Rifalk. Målet kom under ett period där Rögle haft kommandot och pressat ner Örebro allt mer i egen zon.

Efter Örebros ledningsmål tjurade Glenn Gustavsson ner sig på Daniel Bertov. Detta efter att Röglebacken provocerat Glenn, det hela slutade med ett riktigt NHL-slagsmål. Något som är ytters ovanligt i NHL och nästa fridlyst här i SHL.

Örebro tappade på nytt kommandot

I matchen mot Frölunda lyckades Örebro komma tillbaka och kvitter till 3-3 innan man genom två onödiga utvisningar gav gästerna möjligheten att avgöra. Kvällens match skulle få ett liknade öde.

Örebro hade med sig 2-1 in i tredje perioden men ca 10 minuter kvar kunde Rögle kvittera genom Taylor Matson. Han kunde på ett retfullt sätt finta upp Jonathan Andersson på läktaren och prickskjuta in 2-2 bakom Jonas Arntzen.

Matchen gick till övertid och fick tillslut avgöras på straffar. Där var det Rögles Leon Bristedt som sköt de bästa straffen och kunde fixa extrapoängen till sitt lag. I övrigt var det ganska dåliga straffar de bägge lagen la ikväll.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs